Davutoğlu'ndan turistlere: Türkiye evinizdir, bu güvenli ülkeye gelin


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu ifade ederek dünya turistlerine "Türkiye evinizdir, bu güzel ve güvenli ülkeye gelin." diye seslendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2016 Turizm Eylem Planı'nı açıkladı. Devletler arasında sorun yaşansa da turizmi bir yaptırım aracı olarak kullanılmasının doğru olmadığını kaydeden Davutoğlu, geçen yıl Türkiye'de yaklaşık 40 milyon turistin ağırlandığını ve hedeflerinin dünyada ilk üçe girmek olduğunu ifade etti. Planın hayata geçirilmesinde yerel yönetimlerin benimsenmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokuz maddelik eylem planını açıkladı.

Hassas bir dönemden geçildiğini kaydeden Davutoğlu, turizm sektörünün siyaset üstü bir konu olduğunu, yurt dışında Türk turizmi aleyhinde kara propaganda yürütüldüğünü iddia etti. Davutoğlu, dünyaya seslenerek "Türkiye evinizdir. Bu güzel ve güvenli ülkeye gelin." çağrısında bulundu. Başbakan, sözlerini şöyle tamamladı: "Kimse etrafımızdaki ateş çemberi dolayısıyla içe kapanacağımızı düşünmesin. İçe kapanmayacağız. Dünyaya daha çok açılacak daha çok bütünleşeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan turistlere: Türkiye evinizdir, bu güvenli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER