Davutoğlu: Ortadoğu halkları omuz omuza geleceğe yürüyecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bayırbucak bir gün özgür olacak, Suriye bir gün özgür olacak. Bir gün bütün bu kardeşler yeni bir kardeşlik destanı yazacaklar. Ortadoğu halkları hep beraber omuz omuza geleceğe yürüyecek." dedi.

Doğu ve Güneydoğu illerini ziyaretlerine devam eden Davutoğlu, Erzincan'ın 98'inci kurtuluş yıldönümü bu kente geldi. Erzincan Valiliği'ni ziyaret eden Davutoğlu, daha sonra mehter takımı eşliğinde Ordu Caddesi üzerinde düzenlenen zafer yürüyüşüne katıldı.

Alanda toplanan vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, konuşmasının ardından Türkiye'nin çeşitli illerinde Hayrat Vakfı öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 13 TIR'lık yardımın yola çıkması için düzenlenen törene katıldı. Burada edilen duaya eşlik eden Davutoğlu, kısa bir konuşma yaptı.

Hayrat Vakfı'na teşekkür eden Davutoğlu, Suriye'nin büyük bir zulümle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Yüz yıl önce işgal altındaki Erzincan'ın da benzer bir imtihan yaşadığını ifade eden Davutoğlu, "Bayırbucak Türkmenleri'ne siz yalnız değilsiniz, her türlü imkanlarla sizinle birlikteyiz mesajını veriyoruz." dedi.

Davutoğlu, "Bayırbucak bir gün özgür olacak, Suriye bir gün özgür olacak. Bir gün bütün bu kardeşler yeni bir kardeşlik destanı yazacaklar. Ortadoğu halkları hep beraber omuz omuza geleceğe yürüyecek." diye konuştu.

Öte yandan, zafer yürüyüşünde Davutoğlu'na; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan AK Parti milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de eşlik etti. CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Ortadoğu halkları omuz omuza geleceğe yürüyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER