Davutoğlu: Tahir Elçi, kargaşa simsarlarının kurbanı oldu

Davutoğlu: Tahir Elçi, kargaşa simsarlarının kurbanı oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin kargaşa simsarlarının kurbanı olduğunu söyledi. "Her an yeni delillere ulaşmaya çalışıyoruz" diyen Davutoğlu, "Ölümüne sebebiyet veren ve ortaya çıkaracağımız silah hangisi olursa olsun Tahir Elçi nihayette bir terör kurbanıdır" dedi. Davutoğlu, Musul krizi konusunda ise "Söz konusu asker artırımı rutin bir rotasyon ve güvenlik risklerine karşı alınmış bir tedbirdir" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin haftalık TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 30 Kasım'da hükümetin güvenoyu alarak çalışmaya yoğun bir şekilde başladıklarını kaydeden Davutoğlu, Avrupa Birliği (AB) sürecinde yeni bir ivme kazandığını anlattı. AB tam üyelik hedefinin son derece önemli olduğunu kaydeden Davutoğlu, yargı sistemini AB normları çerçevesinde yeniden yapılandıracaklarını belirtti. AB ile 'yeniden bir başlangıç' yaşandığını ifade eden Davutoğlu AB ile yılda iki kez düzenli olarak zirvelere katılacaklarını söyledi. AB'den Türkiye'ye Suriyeli mülteciler konusunda 3 Milyar Euro tutarında vaat edilen destekte Avrupa'nın vicdanını harekete geçiren Türkiye'nin ısrarlı tutumunun etkili olduğunu belirten Davutoğlu, "Bugün eğer AB'de yöneticilerden sokaktaki pek çok kesime kadar Suriye dramına karşı bir duyarlılık oluşmuşsa bundan Türkiye'nin izlediği ilkeli, etkin stratejinin payı büyüktür." dedi.

'KİMSE TÜRKİYE'DE HERKESİN HUKUKUNU KORUMAKTAN SORUMLU OLDUĞUNU AKLINDAN ÇIKARMASIN'

Yeni kabinenin 'Türkiye'yi kuşatan bir kabine' olduğunu savunan Davutoğlu, hükümet olarak kendilerini yoğun bir takvimin beklediğini söyledi. Hükümet programında yer alan tüm vaatleri tek tek hayata geçireceklerini ifade eden Davutoğlu, "Kimse 'ben seçildim ve bu mesele kapandı' gibi bir rehavete kapılmamalı. Kimse vatandaşın emanetini omzunda taşıdığını bir an bile unutmasın. Kimse Türkiye'de herkesin hukukunu korumaktan sorumlu olduğunu aklından çıkarmasın. Çok kapsamlı, çok yönlü reform paketlerimiz var. Bunları adım adım takvimlendirdik." diye konuştu.

'MUHALEFET ELBETTE YANLIŞ YA DA EKSİK GÖRDÜKLERİ HUSUSLARI ELEŞTİRECEK'

Perşembe günü reform eylem planını kamuoyuna açıklayacaklarını kaydeden Davutoğlu, "1 Kasım seçim sonuçlarının bütün siyasi partilere verdiği en önemli mesajlardan biri artık yapıcı siyasetin gerekli olduğudur. Demokrasi içinde millete karşı yükümlülükleri olan sadece iktidar partisi değildir. Muhalefete de düşen çok önemli görevler var. Elbette hükümetimizin icraatlarında kendi bakış açılarına göre yanlış ya eksik gördükleri hususları eleştirecekler." ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE: ADETA PARTİ İÇİNDE DİKTATÖRLÜĞÜNÜ İLAN EDEN SAYIN BAHÇELİ…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında sarf ettiği sözler için ise Davutoğlu, "(Bahçeli) Başarısızlığın hesabını vermek, parti içerisinde demokrasi işletmek yerine kendisine muhalefet edenleri başka yapıların sözcüsü olarak damgalayarak koltuğuna tutunmaktadır. Parti içerisinde demokrasiyi işletemeyen, adeta parti içinde diktatörlüğünü ilan eden Sayın Bahçeli nezaketsiz bir şekilde bizi, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef almaktadır. Sayın Bahçeli, bu millet sizi de, bizi de, Sayın Cumhurbaşkanımızı da bilir. Kendi koltuğunuzu kaybetmemek üzere sarıldığınız bu hakaretamiz dilin hesabını da sizden milletimiz sorar." dedi. Davutoğlu, muhalefet partilerinden tek isteklerinin empati yapmaları olduğunu söyledi.

'BİZİM HİÇ KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOKTUR'

Musul'daki gelişmelerden de söz eden Davutoğlu, medyada maksadı aşan yorumlar yapıldığını ifade ederek şöyle konuştu: "Türkiye'nin mücadelesi terörle, DEAŞ ve PKK gibi terör örgütleriyledir. Bizim hiç kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için son derece önemlidir. Biz bu ülkelerde barış hakim olsun istiyoruz. Bunun için bu ülkeler öncelikle bu terör örgütlerinden kurtulmalıdır." dedi. Irak'ta bir buçuk yılı aşkın zamandır eğitim verildiğini ve bugüne kadar 2 bine yakın peşmergelerin eğitildiğini kaydeden Davutoğlu, "Eğitim faaliyeti Musul Valiliğin talebi ve Irak Savunma Bakanlığının bilgisi dahilinde başlatıldı. Irak Ulusal Ordusu'nun ve Irak polis teşkilatının talebi doğrultusunda her türlü yardımı ve desteği her zaman vermeye hazır olduğumuzu ifade ettik. Söz konusu asker artırımı rutin bir rotasyon ve güvenlik risklerine karşı alınmış bir tedbirdir. Orada eğitim veren askerlerimizin çok sınır boyu olduğu için muhtemel bir DEAŞ saldırısına karşı korunması amacıyla bu takviye yapılmıştır. Bunu farklı yorumlayanlar maksatlı bir provokasyon içindedir."

'SAYIN TAHİR ELÇİ KARGAŞA SİMSARLARININ KURBANI OLDU'

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinden de söz eden Davutoğlu, "Allah rahmet etsin. Diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi bu teröristlerin, bu kargaşa simsarların kurbanı oldu. Olayı her yönü ile aydınlatmak için yoğun çalışmalarımız var. Her an yeni delillere ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak ölümüne sebebiyet veren ve ortaya çıkaracağımız silah hangisi olursa olsun Tahir Elçi nihayette bir terör kurbanıdır. Teröristlerin güvenlik güçlerimize alçakça saldırısı olmasaydı Tahir Elçi bugün yaşıyor olacaktı." ifadelerini kullandı. Elçi cinayetinin arka planının ortaya çıkartılması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Davutoğlu, bütün saldırı ve kayıpların arkasında bölücü terör örgütünün olduğunun bilinmesi gerektiğini kaydetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Tahir Elçi, kargaşa simsarlarının kurbanı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER