Davutoğlu: Terör örgütleri eş zamanlı olarak durdurulmalı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "DEAŞ, PKK ve DHKP-C ayrı birer terör örgütü gibi görünüyor. Bunların hedefi Türkiye'yi kaosa sürüklemek. Bu üç örgüte eş zamanlı operasyon başlattık. Bu üç terör örgütü eş zamanlı olarak durdurulmazsa, birine yaptığınız şey diğerleri tarafından istismar edilir. Birini vurup diğerini vurmazsanız, bunlara prim verirsiniz." dedi.

Davutoğlu, bir TV kanalında katıldığı programda soruları cevapladı. Suruç saldırısı sonrasında bütün emniyet birimlerinin devamlı ayakta olduklarını belirten Davutoğlu, "Yeter ki vatandaşlarımız rahat ve huzur içinde uyuyabilsinler, yeter ki Türkiye'ye bu tür belaların bulaşmasının önüne geçebilelim." ifadesinde bulundu. Yapılan operasyonların sayıları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Davutoğlu, konuşmasına şöyle sürdürdü; "Şuana kadar bir 50 gözaltı var. Türkiye yılda 40 milyonu aşkın turiste ev sahipliği yapıyor. Yurt dışından çok sayıda Türkiye'de bulunmasından daha doğal bir durum yok. Ama bunları kabul ederken isimler üzerinden bile filtreleme yapamazsınız. Demokratik ülkelerde giriş ve çıkış şartları bellidir. Buna rağmen Türkiye'ye çok ciddi şekilde yabancı savacılara karşı mücadele yürütüyor, yürütmeye de devam edecek. Şuanda 10 yabancı turistin ülkeye girişi yasaklandı. Binlerce yabancının Türkiye'den sınır dışı edilmesine karar verildi ve sınır dışı edildi. Ekonomik faaliyetleri, sosyal ilişkileri etkilemeden diğer taraftan da teröre karşı aktif mücadeleyi verecek yöntemi sürdürmemiz lazım. Bu anlamda da son derece başarılı bir mücadelenin yürütüldüğü kanaatindeyim."

Yapılan operasyonlarda sivil halkın hedef alınması ile ilgili iddialarla ilgili açıklamaları da değerlendiren Davutoğlu, "Biz Türkiye'yi hedef alanları, hedef alıyoruz. Bunlar bir gün Türkiye seçim sonrasında hükümeti kurma görevi almış bir başbakan olarak bu çalışmaları yürütmektense bu operasyonları tercih etmiş olamam." şeklinde konuştu.

'7 HAZİRAN'DAN BUGÜNE PKK'NIN GİRİŞTİĞİ EYLEM SAYISI 281'

Türkiye'de nelerin değiştiğini 7 Haziran'dan sonra nasıl bir değişim olduğuna değinen Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "7 Haziran'dan bugüne PKK'nın giriştiği terör eylemi sayısı 281. Yani yaklaşık günde 6 terör eylemi gerçekleştirmiş. 7 Haziran'dan sonra Meclisi güçlü yani bir döneme hazırlanırken, koalisyon çalışmaları yaparken birileri bu dönemi bir terörün yaygınlaşması için bir fırsat olarak gördü. Türkiye'de bir dönemi var. Dolayısıyla etkin tedbir alamaz. Şuana kadar ki kazanımlarımızı daha da pekiştirelim diyen zihniyet Türkiye'de terör olaylarını tırmandırdı. Bunlar yokmuş gibi Türkiye durduğu yerden bir operasyon başlatmadı."

Davutoğlu, DEAŞ, PKK ve DHKP-C ayrı birer terör örgütü gibi göründüğünü ifade etti. Davutoğlu, bakıldığında her üçü de toplumun belli kesimlerini teröre sevk ederek, istismar edilmeye çalışıldığını anlattı. Görünüşte hedeflerinin ayrı gibi göründüğünü anlatan Davutoğlu, "7 Haziran sonrasında hepsinin hedefi Türkiye'yi kaosa sürüklemek. Bu tabloyu gördüğümüzde biz gereğini yapmazsak sonraki nesillere hesap veremeyiz. Biz de ne yaptık? Bu üç örgüte eş zamanlı operasyon başlattık. Bu üç terör örgütü eş zamanlı olarak durdurulmazsa, birine yaptığınız şey diğerleri tarafından istismar edilir. Birini vurup diğerini vurmazsanız, bunlara prim verirsiniz." açıklamasında bulundu.

'HÜKÜMETİ KURARIZ, BAŞARIRSAK HEP BERABER TÜRKİYE'Yİ İDARE EDERİZ'

Koalisyon ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Davutoğlu şöyle konuştu: "Gönül ister ki bir an önce hükümet ortaklığı projesi tamamlansın ve bir hükümet oluşturalım. Bunun için arkadaşlarım yoğun olarak çalışıyor. CHP ile yarın bir ön görüşme var. Bizim hedefimiz bir önce hükümeti kurmaktır. Görüş ayrılıklarımız belli. Bu görüş ayrılıklarını gidermek için güvenli ortamın oluşması lazım. Umarım bu görüşmelerde güven ortamı oluşur en kısa zamanda bir hükümet kurulur. Ama kimse Türkiye'de bir belirsizlik olacağını düşünmesin. Hükümeti kurarız, başarırsak hep beraber Türkiye'yi idare ederiz. Ama kurulamaması durumunda da nasıl bir yol haritası olduğunu Anaysa, kanunlar çerçevesini çiziyor. O zamanda yine Türkiye'yi bir bunalıma sokmayacak alternatifler için çalışmaya devam ederiz."



CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Terör örgütleri eş zamanlı olarak durdurulmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER