Davutoğlu'ndan Deniz Baykal'a övgü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuştu. "PYD-YPG Rusya'nın lejyoner paralı askerleridir." dedi. Davutoğlu, bir televizyon programında YPG'ye yönelik bombalamaları doğru bulduğunu söyleyen eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da teşekkür etti.

Davutoğlu'ndan Deniz Baykal'a övgü

Davutoğlu konuşmasında kayınpederi vefat eden eski Cumhurbaşkanı Gül'e baş sağlığı mesajı gönderdi. Acısını paylaştığını dile getirdi. 

Gündemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş ve Van'ı ziyaret edeceğini dile getirdi. Başbakan Van ziyaretini Cuma günü yapacağını açıkladı.

"KENARA ÇEKİLMEYECEĞİZ"

Halep'te yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Ya Rab! Bize güç ver, bu zalim bu barbarlara karşı bugün Halep'i koruyabilelim. Birileri diyor ki "İlgilenmeyin. Dünya görmüyor siz de görmeyin" Bu merhametsiz yaklaşım karşısında biz mazlumların hakkını korumaya devam edeceğiz. Dünya susabilir ama biz susmayacağız. Biz kenara çekilmeyeceğiz." dedi.

"İNSANİ KORİDORU KAPATMAK İÇİN YOĞUN SALDIRI VAR"

Suriye'deki son gelişmeleri değerlendiren Davutoğlu, "Bir taraftan sivilleri öldürüp bir taraftan rejime destek veriyorlar. Bu kadar adice bu kadar insanlık dışı plan içindeler. Türkmenlere Kürtlere Araplara yoğun saldırı gerçekleştiriyorlar. Türkiye ile Halep arasındaki son insani koridoru kapatmak için yoğun saldırı gerçekleştiriyorlar. Rus uçakları akıllı bomba kullanıyorlar. Süresi geçmekte olan bombaları nereye attıklarını hesap etmiyorlar. Dün Tel Rıfat'a 200 sorti yaptılar. Bu alçak bu hain bu barbar uçaklar çocuk yaşlı ayrımı yapmadan 8 bine yakın sorti yaptılar." ifadelerini kullandı.


"TÜRKİYE KENDİ SINIR GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ ZAMANDA GEREKLİ MUKABELEYİ YAPACAKTIR"


Türkiye'nin sınır güvenliğini koruyacağını belirten Davutoğlu şöyle devam etti: "Türkiye kendi sınırlarını korumak üzere gerekli gördüğü yerde gerekli gördüğü şekilde mukabele etmeye devam edecektir. Türkiye Azez'e yönelik saldırılara engel olacak mukabelede bulunacaktır. Sınır güvenliğimizi tehdit edene aynı tavrı göstereceğiz. Türkiye'nin tutumu ilkesel bir tutumdur. YPG/PYD kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değildir. Rusya'nın lejyoner paralı askerleridir. Biz bu oyunu görüyoruz. Bu oyuna karşı Suriye halkının yanında olacağız."

DAVUTOĞLU'NDAN BAYKAL'A TEŞEKKÜR

Deniz Baykal'ın CNN Türk'teki konuşmasını takdir eden Davutoğlu, "Baykal devlet adamı ciddiyeti ile konuştu. Kendisine teşekkür ederim. Kılıçdaroğlu ise tutarlı bir tutum takınamadı." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Davutoğlu, "Muhalefet partilerinin komisyonun süresini uzun tutma gayreti bizi endişeye sevk ediyor. Bu süreyi muhalefet liderleriyle yaptığım görüşmede 6 al olması gerektiğini söylemiştim. Süreyi uzatma gayreti ciddiyetle bağdaşmaz. Biz darbe hukukunu hiçbir zaman savunmadık. Darbenin karşısındaki en güçlü ses her zaman AK Parti olmuştur. Bizim darbe hukukunu silmeye yönelik çalışmamız hazır. Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunuyorum. Anayasa Komisyonu'nun çalışmasını beklemeden darbe hukuku ile ilgili çalışmanız varsa bir araya gelelim. " ifadelerini kullandı.






<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan Deniz Baykal'a övgü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER