Dolar ve euro tutulamıyor

Koronavirüs salgının küresel ekonomi üzerindeki baskısı artarken piyasalarda risk iştahı oldukça düştü. Geçen hafta Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yardım paketi açıklamasının ardından gelişmekte loan ülke paralarında kısa süreli yükseliş olsa da bu hafta bu yükseliş yerini yeniden değer kaybına bıraktı. Türkiye'de döviz piyasasında hızlı yükseliş dikkati çekiyor.

SHABER3.COM

Koronavirüs sebebiyle küresel çapta bir kriz yaşanırken özellikle gelişmekte olan ülkelerde para birimleri değer kaybetmeye devam ediyor.
 
Dolar/TL kurunda yükselişi durdurmak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan swap limitlerinde değişiklik kararı ters teperken Londra swap piyasasında da TL faizlerinin eksiye düşmesi dolar kurunda yükselişe sebep oldu. 

6,90 TL'Yİ HIZLI GÖRDÜ 

Haftaya 6,70 TL seviyesinde başlayan dolar, Türkiye saati ile 15:40 itibarıyla 6,90 TL'ye yükseldi. 6,80 TL direncinin uzun süre sonra ve hızla geçilmesiyle şimdi hedefin 6,95 TL-7,04 TL aralığı olduğu belirtiliyor.

2018'de yaşanan kur şokunun ardından rekor tazeleyen bir diğer para birimi de Euro/TL kuru. Euro, öğleden sonra 7,51 TL'yi gördü. 

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi ise bugün ekside. Sabah saatlerinde 94 bin 600 seviyesine kadar inen BİST 100 endeksi TSİ 
TSİ 15.30 itibariyle %2.72 kayıpla 95.823 puandan işlem görüyor

<< Önceki Haber Dolar ve euro tutulamıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER