Davutoğlu'na salvo: İstifa etmesi lazımdı

18 bin Türk Lirası maaş ile gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nun üyesi AKP'li Mehmet Ali Şahin, Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere birçok ismin kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevkiyle ilgili, "Bu arkadaşlarımızın istifa etmemiş olmaları bana göre kendileri açısından yanlıştı." dedi.

SHABER3.COM

Mehmet Ali Şahin, gazetecilerin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı'nın kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verilmesine ilişkin sorusu üzerine, bu kişilerin zaten parti kurma çalışmaları içerisinde olduklarını her seferinde söylediklerini anlattı.

Söz konusu isimlerin, parti kurma kararı verdikten sonra AKP ile üyelik ilişkisinin devam etmesinin son derece yanlış olacağını dile getiren 

"FARKLI DAVRANMAK PROFESÖRLÜK UNVANINA ERİŞMİŞ BİR KİŞİYE YAKIŞMAZ"

Şahin, şöyle devam etti: "Nitekim yine başka arkadaşlar da başka parti kurma çalışmaları içerisinde. Onlar istifa ettiler. Parti kurma çalışmalarını yürütüyorlar. sayın Davutoğlu, genel başkan iken, altında imzası bulunan, parti aleyhine konuştuğu ve gelişi güzel ifadelerde bulunduğu için kaç kişinin ihracına karar vermiştir? Bu kararların altında sayın Davutoğlu'nun imzası vardır. Dolayısıyla işin başındayken farklı, sadece üyeyken farklı davranmak profesörlük ünvanına erişmiş olan bir kişiye yakışmaz."

<< Önceki Haber Davutoğlu'na salvo: İstifa etmesi lazımdı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER