Davutoğlu'na yakın gazeteci Fuat Avni'yi doğruladı!

Twitter fenomeni Fuat Avni, Ankara'da yaşanan kanlı saldırı ile ilgili bazı bürokratların görevden alınabileceğini söylemişti.

Davutoğlu'na yakın gazeteci Fuat Avni'yi doğruladı!

Twitter fenomeni Fuat Avni, Ankara'da yaşanan kanlı saldırı ile ilgili bazı bürokratların görevden alınabileceğini söylemişti. Milliyet Ankara Temcisi Serpil Çevikkan da, kamuoyunda bakanlara yönelik eleştirileri hafifletmek için "Ankara'da tepe noktadaki iki isimle İstihbarat Şube Müdürü görevden alınabilir!" diye yazdı.

Ankara'da 97 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Selami Altınok’un “Güvenlik zafiyeti yok” açıklamasına toplumun bir çok kesiminden tepki gelmişti. Twitter fenomeni Fuat Avni ise saldırı sonrasında yaptığı paylaşımlarda iki üst düzey ismin görevden alınabileceğini iddia etmişti.

Davutoğlu'na yakın gazeteci Serpil Çevikkan bugünkü yazısında Fuat Avni'yi doğrular şekilde bilgiler paylaştı. Çevikkan bazı üst düzey bürokratların görevden alınabileceiğini ama iki bakana dokunulmayacağını yazdı.

İşte Çevikkan'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü...

Görevden almalar yaşanabilir

Saldırının aydınlatılması konusundaki çalışmalara gelince.

2 erkek canlı bomba olduğu tespit edilen teröristlerden birinin kimliğini belirleme noktasında mesafe alınmış durumda.

Ancak Suruç bombacısının kayıp ağabeyinin canlı bomba olduğuna yönelik iddialar doğrulanmış değil.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün canlı yayında da belirttiği gibi tablo DNA eşleştirmeleri sonunda netleşecek.

İçişleri Bakanı Selami Altınok’un “Güvenlik zafiyeti yok” açıklamasına karşılık, Davutoğlu’nun ilk andan itibaren zafiyet olup olmadığını sorguladığını da belirtelim.
Aldığımız bilgiler, saldırıdan sonraki güvenlik zirvesinde Davutoğlu’nun bakanlar ve güvenlik bürokrasisine oldukça detaylı ve ağır sorgulayıcı sorular yönelttiği yönünde.
Ancak Davutoğlu’nun, Altınok ya da Adalet Bakanı Kenan İpek’in görevden alınması yönünde bir düşüncesinin olmadığı belirtiliyor.

Buna karşılık, idari soruşturma sonunda Ankara’daki mitingin ve başkentin güvenliğinden ve idaresinden doğrudan sorumlu olan tepe noktadaki iki isimle, Ankara’da istihbarattan sorumlu ismin görevden alınmalarının sürpriz olmayacağı konuşuluyor."

PATLAMANIN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Katliamın en net görüntüsü ortaya çıktı | Samanyolu Haber
<< Önceki Haber Davutoğlu'na yakın gazeteci Fuat Avni'yi doğruladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER