Davutoğlu'ndan bakanlara sitem

Bakanlar Kurulu üyeleriyle 7 Haziran seçimlerini masaya yatıran Başbakan Ahmet Davutoğlu, sitemde bulundu.

Davutoğlu'ndan bakanlara sitem

2011 seçimleri ile 2015 seçimlerindeki vekil sayılarını karşılaştıran Davutoğlu, kabine üyelerinin aday gösterildiği illerde oy artışı yerine büyük bir oy kaybı yaşandığını hatırlattı. Kendisinin aday olduğu Konya ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın aday gösterildiği Sakarya dışındaki bütün şehirlerde milletvekili kaybı yaşandığından yakındı. Davuoğlu bakanlara, “Hiçbiriniz illerinizde oy arttıramadınız, vekil kaybettik” dedi.
 
EN BÜYÜK OY KAYBI İSTANBUL’DA
 
İşte bakanların aday gösterildiği, buna rağmen milletvekili kaybedilen iller:
 
AKP, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile AB Bakanı Volkan Bozkır’ın aday olduğu İstanbul’da 7 vekil kaybetti. Oy oranı 2. Bölgede 12 puan düştü.
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan aday olduğu Ankara’da AKP’nin oy oranı yüzde 42’ye geriledi. AKP’nin milletvekili sayısı ise 17’den 15’e indi.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun vekil olarak Meclis’e gönderildiği Bursa’da oylar yüzde 53’ten yüzde 43’e milletvekili sayısı ise 11’den 9’a geriledi.
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin seçim bölgesi Denizli’de AKP’nin milletvekili sayısı 1 azalarak 3’e düştü.
 
ALA'NIN MEMLEKETİ ERZURUM'DA ŞOK DÜŞÜŞ
 
İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın seçim bölgesi Erzurum’da AKP’nin oyu 17 puan düştü. Erzurum’da  HDP ilk kez vekil çıkarırken, AKP’nin 5 olan milletvekili sayısı 4’e düştü.
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın 1. Sıradan aday gösterildiği Diyarbakır’da ise AKP büyük şok yaşadı. Vekil sayısı 5’ten 1’e indi. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile girilen Gaziantep’te de oylar 15 puan düşerken milletvekili sayısı ise 3 azaldı.
 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un aday olduğu Ordu’da 2 vekil kaybı yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile gidilen Eskişehir’de AKP 11 puanlık oy kaybı yaşadı. 


MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan bakanlara sitem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER