Davutoğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 6 2020
Paylaş
X Post
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözler... Davutoğlu, "Siz Erdoğan’la birlikte değil miydiniz? Şimdi ne oldu da eleştiriyorsunuz" sorusuna şu yanıtı verdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan; dürüstlük diyenle, ahlak diyenle, liyakat diyenle, adalet diyenle beraber yol yürümekten vazgeçti. Bunun yerine yıllardır ağza alınmayacak hakaretlerle kendisine saldıranlarla yoldaşlık yapmayı tercih etti.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin haftalık olağan değerlendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, “Siz AKP'de, Erdoğan'la birlikte değil miydiniz? Şimdi ne oldu da eleştiriyorsunuz” sorusuna şu yanıtı verdi:
“AKP’den ayrılan taraf ben değilim. İhraç edildim. Cumhurbaşkanı Erdoğan; dürüstlük diyenle, ahlak diyenle, liyakat diyenle, adalet diyenle beraber yol yürümekten vazgeçti. Bunun yerine yıllardır ağza alınmayacak hakaretlerle kendisine saldıranlarla yoldaşlık yapmayı tercih etti.”
“SANKİ BEŞİNCİ SINIF BİR OTORİTER REJİMDEYİZ”
AKP ve MHP’nin Meclis’e taşıdığı ‘çoklu baro’ düzenlemesini de eleştiren Davutoğlu, “Her zaman yaptıkları gibi ‘biz yaptık oldu' kafasıyla tartışmayı başlattılar. Asgari nezaket ölçüleri içerisinde meselenin tarafı olanları dinleyecek medeni cesareti bile gösteremediler. En temel anayasal hak olan seyahat özgürlüğü, toplantı yapma özgürlüğü beşinci sınıf bir otoriter rejimdeymişiz gibi ihlal edildi” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hapishanede2.Daha mı özgürüz, yoksa daha mı tutsak?3.Efsane futbolcu Roberto Carlos Müslüman olup evlendi!4.Kuytul gözaltına alınınca Saray'ın Başdanışmanı tehdit mesajını sildi!5.ATM'lere akın ettiler, bankaları boşalttılar: Hazine eriyip gidiyor
6.Ankara'da gazilere polis müdahalesi: Bir gazi köprüye çıktı7.Zelenskiy'nin danışmanlarına yolsuzluk operasyonu8.MEB okullara deneme sınavını yasakladı, öğretmenlere önlük mecburiyeti getirdi9.Türkiyeli sığınmacılar Almanya'nın yüzünü güldürdü10.Meşhur börekçiye Furkan Vakfı soruşturmasında kayyım atandı: 200'den fazla şubesi var

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ













