Davutoğlu'ndan erken seçim hazırlığı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 11 2020
Türkiye ile Suriye arasındaki İdlib gerilimi tırmanırken iç siyasette de erken seçim iddiaları gündemde.AKP’den istifa ederek Gelecek Partisi’ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, teşkilatlanma çalışmalarını hızlandırdı.
Tarafsız Haber Ajansı’nın haberine göre Ahmet Davutoğlu olası bir erken seçimde hazır olmak için sahaya inmeye hazırlanıyor.Gelecek Partisi’nde haziran ayının sonuna kadar örgütlenmenin tamamlanması planlanıyor. Büyük Kongre’nin de haziran sonu temmuz sonuna kadar yapılması hedefleniyor.
Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasının açılışı 16 Şubat’ta saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Açılışı Ahmet Davutoğlu yapacak. Daha sonra Ankara, Konya, İzmir, Manisa, İzmir, Sakarya, Elazığ, Malatya il başkanlığı binalarının açılışı olacak.
Davutoğlu il binalarının açılışının çoğuna katılmayı planlıyor. Açılışın ardından da şehri dolaşacak olan Davutoğlu, vatandaşlarla bir araya gelecek. Davutoğlu’nun akşamları da halka açık konferans vermesi bekleniyor.
Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay önce teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması gerekiyor.
Bu koşulların sağlanamaması durumunda ise seçime katılacak partinin Meclis’te grubu bulunması şart. Bir ilde teşkilatlanma, merkez ilçesi dahil o ilin ilçelerinin en az üçte birinde teşkilat kurmayı gerektiriyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Zorunlu askerlikte yeni dönem!3.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay
6.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı7.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu8.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı9.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası10.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER






