Davutoğlu'ndan flaş Cizre açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Lamnaya Başbakanı Angela Merkel, Çankaya'da ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu toplantıda, Cizre'de bodrumda 60 teröristin bodrum katta öldürüldüğü iddiasına da cevap verdi.

Davutoğlu'ndan flaş Cizre açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT haberleri'>TRT'nin sondakika olarak verdiği ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran "Cizre'de bodrum kat operasyonunda 60 PKK'lı terörist öldürüldü" iddiasıyla ilgili sorulan soruya cevap verdi. Davutoğlu,  "Bu sabah Valiliğimizin yaptığı açıklama referans olmalı. Diğer açıklamalar spekülasyon" açıklamasıyla TRT'yi yalanladı.



Davutoğlu Cizre iddiasıyla ilgili açıklama yaptı | Samanyolu Haber


İşte Davutoğlu'nun o açıklaması:

"Teröre karşı çok ciddi bir mücadele ediliyor. Maalesef Türkiye'de terörün yöntemleri ve uyguladıkları yöntemleri geliştirdikleri ve ciddi bir Türkliye'de şehirleri destabilize etmek için çaba harcadıkları aşikar. Cizre istismar edilen bir alan. Kamu düzenini tesis etmek için, silahlı unsurların kalmaması için bir mücadele yürütüldü. Sivil zaiyatlar konusunda da dikkat edildi. Bütün yaptıklarımız da demokratik hukuk kuralları içinde yürüyen bir adımdır. Resmi olarak bizim tarafından açıklanmamış hiç bir habere itibar edinmeyin. Binada çok sayıda yaralı vardı ve orada çok sayıda ölü var gibi bir algı oluşturulmak istendi. Ancak bildiğiniz gibi bu ambulansların yaralılara erişimi de engellendi. Kısa bir süre sonra Cizre'de operasyon tamamlanacak. Bu sabah Valiliğimizin yaptığı açıklama referans olmalı. Diğer açıklamalar spekülasyon."


TRT SONDAKİKA VERMİŞTİ
TRT Haber, dün gece saatlerinde (7 Şubat 2016) televizyonda "son dakika" bandıyla duyurduğu ve internet sitesinde de yayımladığı, "Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaralıların bulunduğu belirtilen bodrum kata düzenlenen operasyon" haberini internet sitesinden kaldırdı.


<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan flaş Cizre açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER