Davutoğlu'ndan flaş koalisyon açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu Van’ın Tuşba ilçesinde katıldığı iftar töreninde konuştu. Davutoğlu koalisyon görüşmeleri için 'Herkesle müzakerelere başlayacağız, hiçbir şekilde gecikme, erteleme söz konusu olmayacak. Erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa milletin önüne gitmekten bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz.' diye konuştu.

Davutoğlu'ndan flaş koalisyon açıklaması

Davutoğlu, "Seçim sonrasında herkesin muhasebe yapma vaktidir. 7 Haziran'dan itibaren Türkiye'nin geleceği ile ilgili çok geniş bir yeni muhasebe başlattık. Seçim sonuçlarına saygımız sonsuz. Eğer herhangi bir şekilde yeniden değerlendirme ihtiyacı hissedersek bunu yapmakta da tereddüt etmeyeceğiz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BİR SANİYE DAHİ HÜKÜMETSİZ KALMAMASI İÇİN MÜZAKERELERE BAŞLAYACAĞIZ"

Hükümet kurma çalışmalarına değinen Davutoğlu, "Önümüzdeki hafta inşallah koalisyon çalışmalarını da başlatacağız. Önümüzdeki bir, iki gün içinde Başkanlık Divanı oluşacak. Başkanlık Divanı oluştuktan sonra da sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesi ile diğer siyasi parti liderleri ile görüşmeye başlayacağız. Türkiye'nin bir saniye dahi hükümetsiz kalmaması için, barış ve huzur için her türlü görüşmeye açığız. Gönül, zihin açıklığı ile müzakerelere başlayacağız" diye konuştu.

"AÇIK YÜREKLİLİKLE BİRLİKTE BİR HÜKÜMET KURMA ÇABASI İÇERİSİNE GİRERLERSE İLK FIRSATTA HÜKÜMETİ KARACAĞIZ"

Davutoğlu, "Hiçbir şekilde gecikme erteleme söz konusu olmayacak. Muhalefet partileri açık yüreklilikle birlikte bir hükümet kurma çabası içerisine girerlerse ilk fırsatta hükümeti karacağız. Eğer oyalama taktiklerine yönelip son günlerde bahsettikleri gibi erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa milletin önüne gitmekte bir ana bile tereddüt etmeyeceğiz" açıklamasında bulundu

DHA
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan flaş koalisyon açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER