Davutoğlu'nu övdü, bileti anında kesildi

Rudaw'a verdiği mülakatta Ahmet Davutoğlu'nun kurması beklenen partiye dair değerlendirmeler yapan Bayram Zilan, Milat Gazetesi'nden kovuldu.

SHABER3.COM

Milat gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Bayram Zilan, öncek igün Rudaw'a verdiği mülakatta eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) ayrılmasını değerlendirmişti. 

Kürtlerin ciddi bir 'temsiliyet sorunu' yaşadığını iddia eden Zilan, birçok yerde Kürt temsilcileri ile görüşüp süreci değerlendirdiklerini anlatmıştı:

"HDP’ye veya AKP'ye oy veren Kürtlerin aslında bir temsiliyet sorunu yaşadıklarını da görüyoruz. Dolayısıyla bu siyasi zemin nasıl doldurulacak, Kürt meselesine nasıl eğilecek, bütün bunlar önümüzdeki dönemde siyasetin rotasını unsurlardır. Bence bu noktada Ahmet Davutoğlu hareketini iyi takip etmek ve partileşme sürecine bakmak gerekiyor.”

DAVUTOĞLU DEĞERLENDİRMESİ YAPINCA GÖREVİ SON BULDU

24 Haziran seçimlerinde AKP'den Diyarbakır aday adayı da olan Zilan mülakatta, Ahmet Davutoğlu ve ekibinin yıl başından önce yeni parti tabelasını asacaklarını dile getirmişti.

Zilan, "Fakat artık bugün yeni bir gün. Bu gün AKP ile ilişkisi kesilmiş bir hareketten söz edeceğiz. Bundan sonra partileşme sürecinin daha da hızlanacağını biliyoruz. Bu zaten ortada. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yapmış olduğu görüşmeler ve biliyorsunuz Türkiye’nin değişik illerinde yaptığı konuşmalarda bunun altyapısının hazır olduğunu görüyoruz. Tahminin odur ki yeni yıla girmeden bir parti tabelasının asıldığını göreceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

O HABERİ TWITTER HESABI İLE DUYURDU

Bayram Zilan bu değerlendirmelerinin ardından Milat gazetesinden kovuldu.

Kovulduğunu şahsi Twitter hesabından duyuran gazeteci Bayram Zilan, "Milat gazetesi ile bugün yolları ayırmak zorunda kaldık. Gazetedeki köşe yazarlığım ve Ankara Temsilciği görevim bugün itibariyle sona erdi. Hayatım boyunca doğru olanın yanında durdum. Hak ve dava için mücadele ettim. Bundan sonra da 'doğru olanın' yanında olmaya devam edeceğim." dedi. 

<< Önceki Haber Davutoğlu'nu övdü, bileti anında kesildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER