Davutoğlu'nun hayrete düşüren sözleri fena karıştırdı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son dönemdeki 'gaf'ları, AKP yönetiminde ve Saray’da da rahatsızlığa yol açtı.

Davutoğlu'nun hayrete düşüren sözleri fena karıştırdı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Biz gidersek beyaz Toros gelir', 'Ankara katliamının ardından oylar artış trendine girdi', 'canlı bombaları eylem yapmadan tutuklayamayız', 'Anne babanız eş bulamazsa bize başvurun' şeklindeki açıklamaları, AKP yönetiminde ve Saray’da da rahatsızlığa yol açtı. Davutoğlu’nun pot kırmasında, hazırlanan metinleri bağlı kalmamasının etkili olduğu öğrenilirken, Başbakan’ın her mitingde yeni bir pot kırması parti içinde ve metin yazarları arasında, “Eyvah hoca konuşuyor” esprilerinin yapılmasına neden oldu. Davutoğlu’nun kırdığı potların hikayesi şöyle:

“ÇİFT BAŞLILIK OLMASIN” DENİLDİ

7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma yetkisini kaybeden AKP, bunun nedenlerini araştırdı. Yapılan araştırmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun aynı anda miting yapmasının oyların düşmesinde etkili olduğu tespit edildi. AKP yönetimi de, 1 Kasım seçimlerinde yeni bir strateji belirledi ve çift başlılık oluşmaması için, meydanlara sadece Davutoğlu’nun çıkmasını kararlaştırdı. Ve Cumhurbaşkanı da, alınan karara büyük ölçüde uydu ve meydanlara bu kez çıkmadı. Daha çok muhtarlar ve birkaç açılışla mesaj vermeyi tercih etti.

“METİN” ÜZERİNDEN KONUŞAMIYOR

Ancak bu kez de pot krizi çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, bir kısmı hükümete yakın medya kuruluşlarında görev yapan gazeteciler olmak üzere bir yazım ekibi bulunuyor. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun metin yazım ekibi ayrı kişilerden oluşuyor. Başbakan Davutoğlu’nun yazım ekibi de her miting için ayrı metin hazırlıyor. Ancak Davutoğlu, metine bakarak konuşamıyor. Bu nedenle metin dışına çıkıyor. Bu da ardı ardına potların kırılmasına yol açıyor. Hatta bu potların engellenmesi için Davutoğlu’na, promter üzerinden konuşma zorunluğu bile getirildi. Başbakan, promter üzerinden de konuşmayı başaramadı. Bir metine bağlı kalarak konuşma yapmak istemeyen Başbakan, kendi düşüncelerini anlatmayı tercih ediyor. Bu da, “Beyaz Toros” gibi kamuoyunda büyük tepkilere yol açan sözlerin telaffuz edilmesine neden oluyor. AKP yönetiminin ve Saray’ın da bu durumdan çok büyük rahatsızlık duyduğu ancak, 1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kalması nedeniyle stratejiyi değiştirmedikleri kaydedildi. Parti içinde ise, 1 Kasım seçimlerinin faturası, şimdiden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun potlarına kesilmeye başlandı.

HÜSEYİN ÖZAY - TARAF
<< Önceki Haber Davutoğlu'nun hayrete düşüren sözleri fena karıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER