Yapılan ankete göre sadece iki parti barajı geçiyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 8 2020
MetroPOLL araştırma şirketi, 'Türkiye’nin Nabzı' araştırmasının Mart ayı sonuçlarını yayınladı. Ankete göre, “Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 33.7’si AKP, yüzde 17.7’si ise CHP dedi. Bu iki parti haricindeki diğer partiler ise baraj altında kaldı.
Stratejik ve sosyal araştırmalar yapan araştırma kuruluşu MetroPOLL, “Türkiye’nin Nabzı Mart 2020” başlıklı anket sonuçları yayınlandı.
MetroPOLL, “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu üzerinden seçmenlerin görüşü üzerine dikkat çekici bir araştırma yaptı. Mart 2020’da düzenlenen anketin sonuçlarına göre iktidardaki AKP yüzde 33.7 ile birinci sırada. AK Parti’yi yüzde 17.7’lik oy oranı ile CHP takip ediyor. Ankete göre HDP 7.5; MHP, 7.1; İyi Parti 6.4 oranında oy alıyor. Ali Babacan Genel Başkanı olduğu Deva Partisi yüzde 1.1 oy alırken, Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkan olduğu Gelecek Partisi ise 0.9 oranında oy alıyor.
Ankette kararsızların ve protesto edenlerin toplamı ise yüzde 16.7’lik kesimden oluşuyor. Ankete katılanların yüzde 6.7’sinin ise sorulan soruya cevap vermediği görülüyor.
Öte yandan, Şubat ayında yapılan ankete göre muhalefet partilerindeki oy oranlarında düşüş gözleniyor. Bu düşüşün en olası sebebini şirket, “muhalefet seçmenlerinin değişik kaygılarla telefon ile yapılan ankette daha çok çekimser kalması” olarak açıklıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


