Defalarca ifade değiştiren bir numaralı şüpheli serbest

KPSS Kumpasında soruları aldığı iddia edilen bir numaralı şüpheli Baki Saçı emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bir Numaralı KPSS şüphelisinin 2010 TRT röportajı

Saçı'nın kendisine soruların verildiğini söylemesi ve Hizmet Hareketi'ne yıkması karşılığında itirafçı kapsamında serbest bırakıldığı iddia ediliyor. Oysa Baki Saçı 2010'daki sınavdan sonra soruları aldığı iddialarını hem de TRT'de yalanlamış ve 'sorular bana gelse 81 puan mı alırdım' demişti.

Konuyla ilgili bu sözlerle soruların kendisine gönderilmediğini söylemiş olan KPSS kumpasının kilit ismi Baki Saçı 2010'daki ifadelerinin aksine emniyetteki sorgusunda sorular bana gönderildi dedi ve 'itirafçı kapsamında' serbest bırakıldı.

'SORULARI ALSAM 81 PUAN ALMAZDIM'

2010 KPSS soruşturmaIsparta Yalvaç'ta yaşayan Baki Saçı'nın "soruları cemaatten aldım mail yoluyla bana gönderildi" ifadeleriyle başlatılmıştı. Saçı'yı ilk olarak internet sağlayıcısı yalanladı. Böyle bir mail trafiğinin yapılmadığını söyledi. Saçı daha sonra çelişkili ifadeler vermeye başladı. "Sorular bana verilmedi, verilse 81 puan almazdım" dedi.

DEFALARCA İFADE DEĞİŞTİRDİ

Algı operasyonu, şüpheli Baki Saçı'nın harddisk incelemesiyle defalarca çöktü. Emniyet, Jandarma ve Tübitak'ın ayrı ayrı hazırladığı raporlarda bilgisayar harddiskinde çalındığı ileri sürülen soruların bulunmadığı belirtildi. Şahıs da daha sonra soruları aldığı iddiasını yalanladı. Bir Numaralı KPSS şüphelisinin 2010 TRT röportajı | Samanyolu Haber

AMAÇ VİP TORPİLİ UNUTTURMAK MI?

Soruşturma 5 yıl sürüncemede kaldı. AKP'ye yakın isimlerin VIP torpille işe alınmalarının, İstanbul Üniversitesi'ne sınavsız kayıtların ortaya çıkmasının çok konuşulduğu şu günlerde operasyonun düğmesine basıldı. Onlarca kişi gözaltına alındı. Aralarında Baki Saçı da vardı. Saçı emniyetteki sorgusunda ifadesini dördünce defa değiştirdi. Soruların kendisine gönderildiği söyledi; soruşturmanın kilit ismi serbet bırakıldı.

FUATAVNİ: AYARLANMIŞ OLAN SAÇI'YA SERBEST BIRAKILMA VADEDİLDİ

Bunun üzerine KPSS kumpasını defalarca deşifre eden twitter fenomeni fuatavni yine çarpıcı iddialar ortaya attı. Baki Saçı'nın avukatlarının soruşturmayı yürüten ekip tarafından ayarladığını söyledi. Suçu hizmet hareketine atması karşılığında Saçı'ya serbest bırakılmasını vadettiklerini öne sürdü.

VIP TORPİLİN ÜSTÜNÜ ÖRTME VE HİZMET OKULLARININ BAŞARISINI GÖLGELEME GİRİŞİMİ

Çelişkiler ve yapılan hukuksuzluklarla tarihe geçen operasyonla  hem VIP torpil skandalını örtme hem de Hizmet Hareketi'ne yakın kurumların üniversiteye giriş sınavındaki başarılarının gölgelenmeye çalışıldığı iddia ediliyor.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Defalarca ifade değiştiren bir numaralı şüpheli serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER