Define için girdikleri kuyu 3 kişinin sonu oldu

Define için girdikleri kuyu 3 kişinin sonu oldu

Nevşehir'in Kaymaklı beldesi sınırları içerisindeki Göynük mevkiinde define bulmak için girdikleri iddia edilen çukurda zehirli metan gazından zehirlenen 3 kişinin cesetleri uzun uğraşlar sonucunda çıkarıldı. Definecilerden İsmail Çakır (30)'ın cesedi dün akşam saatlerinde çıkarılmıştı. Diğer iki kişinin cesedi ise Kayseri ve Niğde'den gelen uzman ekiplerinin yardımıyla ancak sabaha karşı saat 04.30 sıralarında çıkarılabildi.

İddialara göre, Kaymaklı beldesinden İsmail Çakır ve Abdullah Özcan ile Niğde'den gelen arkadaşları Mehmet Bolat dün öğle saatlerinde Nevşehir'in Kaymaklı beldesi sınırları içerisindeki Göynük mevkiinde patates tarlaları ve mağaraların olduğu bir yerdeki boş bir kuyuya girdi. Bir süre sonra içerideki metan gazından zehirlenen üç kişiden İsmail Çakır, kuyudan kendi çabalarıyla çıktıktan sonra durumu jandarma ekiplerine telefon ile bildirdi. Sonrasında Çakır kuyuda kalan iki kişiyi kurtarmak için yeniden kuyuya girdi.

Olay yerine gelen jandarma, AFAD, Nevşehir Belediyesi İtfaiye ve UMKE ekipleri hemen çalışmalara başladı. Kuyuya beline bağlanan halat yardımıyla giren ama kuyu dar olduğu için gaz maskesini takamayan AFAD görevlisi, İsmail Çakır'ı kuyudan çıkartırken içerideki gazdan zehirlendi. AFAD görevlisi hemen ekipler tarafından beline bağlanan halat sayesinde kuyudan çıkartılarak İsmail Çakır ile birlikte 112 ekiplerince Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İsmail Çakır müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gazdan etkilenen AFAD görevlisinin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Ekipler, metan gazı yoğunluğundan dolayı kuyuya giremedi. Olay yerine kepçe ve bu işte uzman olan Kayseri ve Niğde'den ekipler getirildi. Çalışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. Kuyuda bulunan Abdullah Özcan ve Mehmet Bolat'ın cansız bedenine sabah saat 04.30 civarında ulaşılabildi. Ardından kepçe ile kuyunun üzerine tamamen toprakla kapatıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Define için girdikleri kuyu 3 kişinin sonu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER