Dehşete düşüren analiz
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 15 2016
Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM) Başkanı Ercan Taştekin, Ankara'daki hain terör saldırısına ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.

Terör olaylarında hedef alınan insanlarla ‘psikolojik üstünlük’ mesajı verilmek istendiğini anlatan Taştekin, "Amaç toplum, hatta dünya kamuoyunu etkilemektir. Bu, bir psikolojik güç mücadelesidir. Stratejiler ve atılan adımlar buna uygundur. Ankara saldırısının da etkin bir şekilde topluma korku salması amacıyla, haber öncesi saatlerine yakın bir zamanda planlanmış olmasının bir anlamı var." ifadelerini kullandı.
Birgün Gazetesi'ne konuşan Taştekin, yayın yasağı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Elbette medya mensupları bu olaylarda dikkatli olmalı ve etik değerlere riayet etmeli. Çünkü terörün esas amacı geniş kitleler üzerinde olumsuz bir etki yaratabilmek. Ne var ki şahit olduğumuz türden yayın yasakları buna yönelik değil. Yasak, siyasi iradenin terörle mücadele konusunda yaptığı büyük hataların bedeli olarak topluma dayatılıyor. İktidar, oy ve itibar kaybetme endişesiyle bu tür olayların detaylarını toplumdan gizlemeye çalışıyor. Bu son derece riskli bir yaklaşım. Sırf bu nedenle sorunun ne olduğu ortaya konamaz ve çözüm bulunamaz!" ifadelerini kullandı.
Emniyete atama yapılmaması büyük vebal
Taştekin konuyla ilgili şunları söyledi: "Tepe yöneticinin bir otoritesi ve yaptırım gücü olmazsa, bırakın terörle mücadeleyi pasaport ve sürücü belgesi işlemleri bile yürütülemez. Tüm birimlerinin koordineli, şeffaf ve hesap verebilir olması aynı zamanda tek elden denetlenebilmesi şarttır. Oysaki emniyette 5 aydır asil müdür yok. Bu da üretemeyen, koordine edemeyen, denetleyeme
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı
6.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı7.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”8.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!9.AKP affı devrede: Onbinlerce adli suçlunun cezaevinden tahliyesi başladı!10.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







