Deneyimli teknik adamdan flaş iddia: Galatasaray'dan para aldık

Türk futbolunun deneyimli teknik adamlarından Mesut Bakkal, kaleme aldığı kitabında çarpıcı ifadelere yer verdi. Bakkal, Galatasaray’dan 1986-1987 sezonunda adam başı iki milyon lire teşvik primi aldıklarını yazdı.

SHABER3.COM

Deneyimli teknik direktörlerden  Mesut Bakkal, ‘Mesut Bir Adamın Hikayesi’ adlı kitabında Galatasaray’dan 1986-1987 sezonunda adam başı iki milyon lire teşvik primi aldıklarını yazdı. O sezon Galatasaray’ın şampiyon oldu.

Süper Lig başta olmak üzere çok sayıda takım çalıştıran ünlü teknik direktör Mesut Bakkal, 33 yıl sonra çarpıcı bir itirafta bulundu. Bakkal, ‘Mesut Bir Adamın Hikâyesi’ adını taşıyan ve kariyerini anlattığı kitabında aldığı teşvik primini yazdı. Ajansspor’da ki habere göre Bakkal, 1986-1987 sezonunda formasını giydiği Denizlispor ile ligin sondan bir önceki haftasında İstanbul’da karşı karşıya geldikleri Beşiktaş ile 1-1 berabere kalınca Galatasaray’dan teşvik primi aldığını yazdı. Bakkal, söz konusu olayı şöyle dile getirdi:

ATLAR İÇİN KULLANILAN HAPLARDAN ALDIK

O sezonun unutulmaz maçı sondan bir önceki hafta İstanbul’da oynanan Beşiktaş maçıdır. Bir çanta içinde para geldi otele. Kişi başına düşen para bizim transfer taksidimizden biraz fazlaydı. Maç konuşmasında söylediler; kişi başı ikişer milyondu. Tam o ara yeni çıkan bir arabanın parasıydı. Büyük para. Ali İpek, genel kaptandı. O gün tam maça gidecekken Nihat Hoca, Zafer abiyi kesti. Biz de, ‘Zafer abi sen bizi otelde bekle’ dedik. O maça gelmedi. Bir yönetici ile 6. kata kilitledik. Maça gittik. Orada bize atlar için kullandıkları haplardan verdiler. Hatta maç içinde bizim Çingene Erhan, ‘Mesut, ben kusacağım’ demiş, ben de ‘Yahu maç içinde nereye kusacaksın’ yanıtını vermiştim. Beşiktaş, 1-0 öndeyken 85. dakikada kullanılan serbest vuruşta Denizlisporlu Erol, yaklaşık 30 metreden attığı golle 1-1’lik eşitliği sağladı ve böylece şampiyonluk yarışında son hafta öncesi ipler Galatasaray’ın eline geçti.

İKİŞER MİLYON ALDIK HERKES NEMALANDI

Bakkal, maç sonunda parayı nasıl aldıklarını da şöyle anlatıyor kitabında: “Otele kendimizi attık. Ali İpek geldi. ‘Paralar Denizli’de dağıtılacak.’ dedi. Biz de stoper ‘Kayış’Ahmet’i doldurduk. O çıktı, ‘Bu paralar burada dağıtılacak!’ dedi. Hemen odaya çıktık. İkişer deste bir milyon aldık. Herkes nemalandı. Kaleci Adnan 18 yaşındaydı. O da aldı. Nihat Hoca hemen aldı kaçtı. İzmir’e kahraman gibi indik. Galatasaray bizi Tenis Kulübü’nde ağırladı. O gün Galatasaray’ın maç yaptığı Antalya’dan gelen futbolcular oldu, mesele Arif Kocabıyık gibi…O günden sonra yavaş yavaş kabus başladı. Sakatlandım.”

GALATASARAY BİZİ AĞIRLAYACAKMIŞ

Beşiktaş maçından önce başkan Ahmet Dardar idmanı izlemeye geldi. O ara antrenman karıştı. Hocadan idmanı bitirmesini istediler. İlk başta anlayamadık biz. Ne olduğunu sorduk. ‘Çabuk toplanın İstanbul’a gidiyoruz’ dediler. Sonra bize haber geldi, durumu anladık. Meğer Galatasaray bizi ağırlayacakmış. Akşam İzmir’e, İzmir’den de İstanbul’a. Ergun Gürsoy’un (dönemin Galatasaray yöneticisi) bürosunun karşısındaki Dedeman otelinde kaldık. Arada bize gelip, ‘Aman çocuklar bizim için bu maç çok önemli’ diyorlardı. Maçı da Ali Sami Yen’de oynayacaktık.

Beşiktaş, evinde Denizlispor ile 1-1 berabere kalırken, Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor’u 3-1 yenerek son haftaya 1 puan önde girdi. Ve son hafta evinde Eskişehirspor’u da 2-1 yenen Galatasaray, Beşiktaş’ın 1 puan önünde; 54 puana ulaşarak, 14 yıl aradan sonra şampiyon oldu. O gün 90 dakika sahada kalan Mesut Bakkal, bir de sarı kart görmüştü. Beşiktaş’ı şampiyonluktan eden golü atan Erol Tolga ise yıllar sonra Beşiktaş taraftarı olduğunu açıklamıştı.
<< Önceki Haber Deneyimli teknik adamdan flaş iddia: Galatasaray'dan para aldık Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER