DEM Parti ikinci İmralı ziyareti için başvurdu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 20 2025
DEM Parti İmralı heyeti, PKK lideri Abdullah Öcalan ile ikinci kez görüşme talebiyle Adalet Bakanlığına yazılı başvuruda bulundu.
DEM Parti, PKK lideri Abdullah Öcalan ile ikinci kez görüşme talebiyle Adalet Bakanlığına yazılı başvuruda bulundu. Partiden yapılan açıklamada, "DEM Parti İmralı Heyeti, Sayın Öcalan ile görüşmek için başvuruda bulundu. Başvuru yazılı olarak yapıldı" ifadeleri kullanıldı.
Verilen bilgiye göre başvuru milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder tarafından yapıldı. Onaylanması halinde ziyareti, geçen sefer olduğu gibi yine bu iki isim gerçekleştirecek.
İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Öcalan ile 28 Aralık 2024'teki ilk görüşme sonrası DEM heyeti gelişmeleri müzakere etmek üzere Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve diğer siyasi partileri ziyaret etmişti. Bu toplantılara katılan Ahmet Türk'ün adı ise başvuruda yer almadı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçen yılın Ekim ayında Öcalan'a "TBMM'ye gelerek PKK'ya silah bırakma çağrısında bulunmasını" önermişti. Bahçeli'nin bu açıklaması üzerine DEM Parti heyeti Öcalan ile görüşme talebinde bulunmuştu.
İmralı'daki ilk görüşmenin ardından DEM Parti heyetinden "Öcalan'ın çağrıyı yapmaya hazır olduğu" açıklaması gelmiş, üyeler "Süreçten umutlu olduklarını" belirtmişlerdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı2.THY, İran seferlerini iptal etti!3.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı4.'Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak' denmişti: Şehir hastaneleri kara delik oldu!5.İstanbul Baro yönetimi beraat etti!
6.Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 15 kişi tutuklandı7.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon8.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!9.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!10.Savcılık ABB konser dosyası tahliyelerine itiraz etti!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








