DEM Parti'den Bahçeli'ye komisyon cevabı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Mayıs 22 2025
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Genel Merkez’de gerçekleştirilecek toplantı öncesinde önemli açıklamalar yaptı. Bakırhan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM’de komisyon kurulması önerisine ilişkin ‘Barış ve demokratik dönüşüm ancak Meclis çatısı altında gerçek anlamını bulur. Meclis aynı zamanda sürecin denetleyicisi ve şeffaflığında güvencesidir’ dedi.
DEM Parti'den Bahçeli'ye komisyon cevabı
DEM Parti Meclisi (PM), yeni süreci ve siyasal gelişmeleri değerlendirmek üzere Genel Merkez’de toplandı. Toplantı öncesi değerlendirmelerde bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan önemli açıklamalar yaptı.

TBMM’de komisyon kurulması önerisini önemli bulduklarını dile getiren Bakırhan ‘Birlikte yaşamayı öğrenemezsek birlikte bir felaketin içerisine sürüklenebiliriz’ dedi.

'YENİ İTTİFAKLAR KURULUYOR'
Bakırhan’ın açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Ukrayna savaştan yanıyor. Gazze İsrail saldırılarıyla kanıyor. Irak belirsiz, Suriye paramparça. İsrail’in saldırıları ve güvenlik politikalarıyla belirsiz. Ortadoğu körfez ülkelerinin öncülüğünde savaşla dizayn ediliyor. Eski ittifaklar birer birer çöküyor. Yeni ittifaklar kuruluyor. Yeni diplomasi ve yeni güvenlik arayışları devam ediyor. Ortadoğu’da dönüşmeyen, artık ayakta kalmayacak gibi bir tablo var.

'BARIŞ UMUDUNU BALTALAMAYIN'
Bazı oyunbazlar demokratik toplum ve barış sürecini basit bir pazarlık sanıyorlar, biz de üzülerek izliyoruz. Oysa bu bir pazarlık değil, bir varoluş meselesidir. Sadece Kürt meselesini çözmüyoruz, Türkiye’yi ve bölgeyi gelecek yüzyıla da hazırlıyoruz. Süreç karşıtlarına bir kez daha seslenmek istiyorum: İkbaliniz için barış umudunu baltalamayın. Bu topraklara artık korku ve paranoya ekmeyi lütfen bırakın. Ayrıştırma politikalarının hasadı Kars’tan Edirne’ye kadar yalnızca ve yalnızca acı ve gözyaşı geçiriyor. Birlikte yaşamayı öğrenemezsek birlikte bir felaketin içerisine sürüklenebiliriz.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çıkışıyla başlayan süreci değerlendiren Bakırhan, şunları söyledi: Artık felaket değil selamet yolunu seçtik.

'MECLİS SÜRECİN GÜVENCESİDİR'
Bakırhan, Devlet Bahçel

Bu haberler de ilginizi çekebilir