Demba Ba, Çin'den seslendi: Şampiyonluk tecrübesizlikten kaçtı (Özel)


Beşiktaş'ın ardından Çin'in Shanghai Shenhua Kulübü'ne transfer olan Senegalli yıldız futbolcu Demba Ba, geçtiğimiz sezon siyah beyazlı takımın ligde şampiyon olamamasını tecrübesizlik ve deplasman maçlarının fazlalığına bağladı. Ayrıca Demba Ba, tüm İslam aleminin bayramını kutladı.

Futbol hayatına Çin'de devam eden Demba Ba, Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ı halen takip ettiğini kaydeden yıldız futbolcu, kendisinin yerine transfer edilen Mario Gomez hakkında "Eğer Beşiktaş için bir başarı getirirse, bu Beşiktaş için gurur olur. Gomez gol atmaya alışıktır ve uzun yıllar bunu yapmıştır. Golleri var. Sadece kendine güveni bulması gerekir. Gol atma performansı konusunda şüphem yok." ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'TAN AYRILMA NEDENİ

Siyah beyazlı kulüpten neden ayrıldığına açıklık getiren Demba Ba, "Ayrıldığım için üzgün değilim. Bir yıl kaldım ve yapmam gerekeni yaptığıma inanıyorum. Ligde şampiyon olamadık ve ben bunun için oradaydım ancak başaramadık. Sonra buradan teklif aldık. Bu büyük bir teklifti ve reddedemedik. Bunda iki taraf da kazandı. Burada herkes mutlu oldu. Burada olmaktan mutluyum." dedi.

Türkiye'de oynadığı süre zarfında en unutamadığı maçın ise Feyenoord karşılaşması olduğunu belirten Senagalli yıldız, "Aslında unutamadığım çok maç var. Ama Feyenoord maçı güzeldi çünkü 3 gol atmıştım. Arsenal ve Liverpool'a karşı oynadığımız maçları da unutamam tabi." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEN YENİDEN BİR TEKLİF GELİRSE ONUN BEŞİKTAŞ'TAN OLMASINI DİLERİM"

'Bir gün Beşiktaş'a geri dönmek ister misin? Fenerbahçe yada Galatasaray'dan bir transfer teklifi gelse Demba Ba nasıl tepki verir?' sorusuna ise Demba Ba, "Bu takımlardan teklif gelmesine şüpheyle bakıyorum ve bunu düşünmek istemiyorum. Buradaki futbolumun keyfini çıkarmak istiyorum. Eğer Türkiye'den bir gün tekrar teklif gelirse, bunun yine Beşiktaş'tan olmasını arzularım." diye cevap verdi.

'Vatandaşın ve en iyi arkadaşın olan Mousa Sow, Türkiye'de senden daha fazla oynadı fakat senin kadar popülaritesi olamadı. Bunun sebebi neydi?' sorusuna ise yıldız futbolcu şöyle cevap verdi:

"Çünkü Beşiktaş taraftarı Türkiye'nin en iyi taraftarı. Bunun için beni çok seviyorlar. Muosa Sow Fenerbahçe'de sıcak karşılandı ve Sow'da Türkiye'de çok popüler ve halk onu çok seviyor."

ŞAMPİYONLUK NEDEN KAÇTI?

'Beşiktaş geçen seneki tüm derbileri kaybetti ve gol dahi atamadı. Özellikle son 4 hafta kaybettiği puanlarla da şampiyonluğu kaçırdı. Son 4 haftaya lider giren takım nasıl oldu da ligi üçüncü bitirdi? Bunun en büyük etkeni nelerdi?' sorusuna Ba, "Beşiktaş'ın diğer takımlara göre çok genç bir takımı vardı. Gencin manası çok potansiyeliniz var, kaliteniz var ancak aynı zamanda tecrübe konusunda yetersizliğiniz var demektir. Büyük maçlarda tecrübe her zaman farkı ortaya çıkarır. Tecrübe dışında her şeye sahiptik. Bana göre diğer faktörlere gelince. Sezondaki 34 maçı dışarıda oyuyorsunuz. Olimpiyat Stadı'ndaki maçları bile kazanamadık. Bu size dışarıda hissettirdi. Başakşehir Stadı'nda oynadınız bu sizi dışarıda hissettirdi. Ankara'da oynadınız bu size hissettirdi. Taraftar olsa bile dışarıda hissediyorsunuz kendinizi." diyerek cevap verdi.

"DÜNYADA BEŞİKTAŞ TARAFTARI GİBİSİ YOK"

Beşiktaş taraftarının Demba Ba tezahüratlarının dinletilmesi üzerine Demba Ba, "Bu tezahürat Liverpool maçında yapılmıştı. En iyisiydi demiştim zaten. Bunu coşku ve tezahüratı Türkiye'nin dışında bulamayacağınız bir şey. Türkiye'de gördüğümü, İngiltere'de, Almanya'da, Çin'de bulamazsınız. Hayatımın geri kalanında da bulacağımı zannetmiyorum. Çok sevdiğim bir arkadaşıma demiştim, bunu Türkiye dışında bulamazsın. Birkaç gün önce o resmi duvarıma astım. Seni çok seviyorum Beşiktaş." diyerek duygulandı.

DEMBA BA'NIN ÇİN HAYATI

Yıldız futbolcu Çin hayatı için ise "Burada herkes beni tanımıyor dolayısıyla evimden rahatça dışarı çıkabiliyorum. Bir yere gidip yemek yiyebiliyorum. Buradaki seyirci atmosferi de iyi. Ancak dediğim gibi Türkiye'de bambaşkaydı. Çin yemekleriyle aram çok iyi değil. Ben en çok Japon mutfağını seviyorum. Ancak Türk yemekleri çok üst seviyede." değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak ise Demba Ba tüm İslam aleminin bayramını kutladı. Daha sonra yıldız futbolcu Beşiktaş formasını imzalayarak "Em büyük Beşiktaş." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Demba Ba, Çin'den seslendi: Şampiyonluk tecrübesizlikten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER