Demirören borçlarını ödeyemiyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 5 2021
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakın işadamlarından biri olan Yıldırım Demirören borç ötelemesi için başta Ziraat Bankası olmak üzere alacaklı bankalarla masaya oturdu.
Demirören Grubu’nun medya satın alması ile enerji ve şans oyunları için kullandığı kredilere ilişkin bankalarla yürüttüğü yapılandırma tutarının faiz hariç 2 milyar dolara çıktığı belirtiliyor. Konuya yakın kaynaklar faizle birlikte bu tutarın daha da aşılabileceğini ifade ediyor. İddiaya göre yapılandırma görüşmelerinde çeşitli opsiyonlar üzerinde duruluyor. Vadelerin uzatılması, balon ödeme eklenmesi, ‘hair cut” olup olmayacağı, borcun TL’ye dönmesi gibi opsiyonlar üzerinde çalışılıyor. Ziraat Bankası ve Demirören Grubu konu ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmadı.
Bankacılık kaynaklarının verdiği bilgiye göre yapılandırma görüşmeleri, medya satın alması sırasında Ziraat Bankası’ndan kullandırılan 800 milyon dolarlık kredi ile enerji ve şans oyunları sektörleri için grubun kullandığı 1.2 milyar dolarlık krediden oluşuyor.
Reuters’ta geçen haftalarda Demirören Grubu’nun 1.4 milyar dolara kadar borç yapılandırması için bankalarla görüştüğü haberi yer almıştı.
Konuya yakın üç bankacılık kaynağı, grubun gelir yaratmakta zorlandığını söyledi. 800 milyon dolar borç için Ziraat Bankası ile yapılandırma görüşmelerinin yürütüldüğünü, enerji ve şans oyunları için bankalardan kullanılan 1.2 milyar dolar borç için de kamu bankaları ağırlıklı olmak üzere 8-9 banka ile yapılandırma görüşmelerinin devam ettiğini ifade etti.
Doğan Grubu’nun Demirören Grubu’na medyadaki hisselerini satmak için Mart 2018’de protokol imzalanmış; ardından Doğan Holding’in yazılı ve görsel medyadaki önemli varlıklarının 916 milyon dolar üzerinden nakden ve peşin olarak satılması işlemi tamamlanmıştı. Demirören satın alma sırasında Ziraat Bankası’ndan kredi kullanmıştı.
GÖRÜŞMELER ZORLU GEÇİYOR
Bir bankacılık kaynağı, grubun gelir oluşturamaması nedeniyle yapılandırma gö
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi7.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış10.New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


