Demirören'in kredi saltanatı: Ziraat’in ardından Vakıfbank kredisini de ödemiyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mayıs 1 2022
Demirören Grubu Doğan Medya’yı almak için Ziraat Bankası’nın yanı sıra Vakıfbank’tan aldığı kredilerin de ödemesini aksatıyor. Kredilerin bir kısmı firma lehine yeniden yapılandırıldı ancak borçlar yine de ödenmedi.
Demirören Grubu’na Hürriyet, Milliyet, Posta ve CNN Türk’ün de olduğu pek çok yayın organını barındıran Doğan Medya Grubu’nu satın alabilmesi için Ziraat Bankası’nın yanı sıra Vakıfbank’tan da yüksek tutarlı kredi verildi.
Ziraat Bankası’na geri ödemede sorun yaşayan grup, Vakıfbank’tan aldığı kredileri de geciktirdi. Geçen yıl firma lehine bazıları yeniden yapılandırılan kredilerin geri ödemesi 2021 sonu itibarıyla da aksadı.
YÖNETİMİNDE ESKİ VE YENİ AKP’Lİ İSİMLER VAR
Banka ile grup arasında 2003’ten bu yana süren kredi ilişkisinde aksamalar yaşanmasına karşın Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Cemil Ertem, AKP’li eski Bakan Abdülkadir Aksu ile eski AKP Milletvekili Sadık Yakut’un da görev yaptığı Vakıfbank Yönetim Kurulu’nun Demirörenler lehine aldığı kararlarla bu ilişki sürdürüldü. Doğan Medya Grubu’nun 2018’de satın alınması sırasında da var olan kredi ilişkisinde banka genellikle firma lehine olacak kararlara imza attı.
Geri ödemelerde sorunlar yaşanması nedeniyle İkinci Grup-Yakın İzlemedeki Krediler sınıfına alınan kredilerin aksama süreleri de aşıldı ancak krediler bu sınıfta izlenmeye devam edildi.
Bu dönemde şirketin mali yapısında bozulma oluşması sonucunda kredi geri dönüşünün riskli hale geldiği, bu nedenle zaman geçirilmeden tedbir alınması gerektiği yönündeki değerlendirmelere karşın bu adım da atılmadı.
Banka ile grubun denetim raporlarına da yansıyan kredi ilişkisi şöyle gelişti:
İLK KREDİ 2003’TE
Kredi ilişkisi 20 Kasım 2003’te iki grup şirketinin müşterek borçlu ve müteselsil kefil sıfatıyla imzalarının alınması karşılığında 5 milyon USD`lik Akreditif Taahhütleri tespit edilmesi ile başladı.
DOĞAN GRUBU’NUN SATIN ALINMASI<
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!4.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'5.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı
6.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı7.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!8.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!9.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...10.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







