Demirtaş: Bunların çirkin yalanlarına inanmayın

Demirtaş: Bunların çirkin yalanlarına inanmayın

İstanbul'da, Kazlıçeşme mitingi alanından partililere seslenen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın 'kirli ittifak' iddialarına cevap verdi. Demirtaş, "Bunların çirkin yalanlarına inanmayın. 2002 yılında iktidara gelmeden önce kimlerle pazarlık yaptılar, kimlerle anlaştılar, hangi tezgahları kurarak iktidara geldiler, bunun hesabını bile veremeyenler bugün HDP'yi kirli proje olarak suçluyorlar." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Kazlıçeşme'de düzenlenen İstanbul mitinginde konuştu. Demirtaş, konuşmasının genelinde hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

HDP'nin barışı gerçekleştirecek parti olduğunu söyleyen Demirtaş, "Ekmek kadar su kadar ihtiyaç duyduğumuz barışı gerçekleştireceğiz. 8 Haziran'da barış güneşini, bu ülkenin semalarında kara bulutları dağıtacak şekilde inşa etmekle işimize başlayacağız. Bugün Cumartesi annelerinin 20. Yılı. Onlar hak ediyorlar. Yüreği bu savaşta yanmış, asker anneleri, polis anneleri, faili meçhulde, dağda evladını kaybetmiş gerilla anneleri bütün acı çekmiş anneler barışı hak ediyorlar. Bu işin uzayacak bir tarafı yok. HDP'nin başarısı demek, barışın başarısı demektir. HDP için sandığa atacağınız her zarf bu ülkede artık kardeşçe barış içerisinde yaşamak istiyoruz demektir. Çözüm sürecinin garantisi de HDP'nin başarısı ile inşallah kalıcı hale gelecek" şeklinde konuştu.

'PARLAMENTOYA GİRERSEK, O PARLAMENTODA SAVAŞ KARARI ÇIKMAYACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun kendilerine yönelik iddialarına da cevap veren Demirtaş, şunları söyledi: "Düşünün ki bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bir ülkenin Başbakanı işi gücü bırakmış Türkiye'nin dördüncü büyük siyasal gücü, en renkli en demokratik parlamento dışında kalsın diye uğraşıyorlar. AKP'ye oy istemiyorlar artık, HDP'ye oy vermeyin kime oy verirseniz verin diyorlar.

Ne üst akıl ne komplo teorileri. Bunların çirkin yalanlarına inanmayın. 8 Haziran'dan itibaren ülkemizin ve halklarımızın zararına olacak hiçbir projenin olmayız, olmadık. Sadece ezilenleri düşüneceğiz. Sadece bu ülkenin bütün insanlarını eşit yurttaşlık temelinde buluşturacağız. Kendilerine baksınlar. Bizi kirli proje olarak sunanlar kendilerini baksınlar. 2002 yılında iktidara gelmeden önce kimlerle pazarlık yaptılar, kimlerle anlaştılar, hangi tezgahları kurarak iktidara geldiler, bunun hesabını bile veremeyenler bugün HDP'yi kirli proje olarak suçluyorlar.

Emekçiler, ezilenler, bütün kimlik ve inançlarımızla Parlamento'da yer alırsak, o parlamento artık savaş kararı alamayacak. O parlamento Suriye'de savaş kararı alamayacak. Suriye'deki halklarımız, Irak'ta yaşanan vahşet ve dram için, Yemen'e kadar, mazlum Filistin halkına destek için HDP'ye bir oy vermek yetecek. Bizler barajı elbette ki yıkarak, tarumar ederek diğer partilerin de önünü açmış olacağız. Parlamentoya girmeyi başaramamış az veya çok oy aldığına bakmaksızın herkesin siyasi kimliği ile parlamentoya girmesinin garantisi olacağız"

'ADAYLARIMIZIN YARISI KADIN'

Kadınların toplumdaki önemine dikkat çeken Demirtaş, partilerinin kadına yönelik projelerine değinerek, "Her birinizden özel ricam, bizler aynı zamanda bir kadın partisi, kadın özgürlük hareketiyiz. Adaylarımızın yarısı kadın. Kadınların parlamentoda sesi gün çıksın istiyorsanız, kadın erkek eşitliği toplumsal bütün alanlarda, sosyal, ekonomik, siyasal alanlarda var olsun istiyorsanız, daha fazla kadını parlamentoya gönderelim istiyorsanız, onun tek adresi HDP." ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ELEŞTİRDİ

Meydanı dolduran kalabalığa "Sizlerin arasında inanıyorum ki çok sayıda kentsel dönüşüm mağduru arkadaşım var." diye seslenen Demirtaş, "Onlar kentsel dönüşümün mahalleler birliğini kurarak doğal yaşam alanlarını korumaya çalışıyorlar. Biz iktidar olursak, yerinde dönüşümü, sizi mahallenizden kovarak değil, kültürü de yaşam tarzını da koruyarak insanca yaşayabileceğiniz alanları birlikte oluşturacağız. Rant yaratmak için, müteahhitlere peşkeş çekmek için değil, mahallenizde onurunuzla yaşayacağınız, insani koşulları ve konutları yaratmak için çalışacağız" şeklinde konuştu.

'SANDIĞI KORUYUN, HIRSIZLARA GÜVEN OLMAZ'

"Saraylarının camları sizin yürüyüşünüzle titriyor. Kandilli Rasathanesi bile bugün yanlış deprem alarmı verdi" diyen Demirtaş, partililerden sandığı korumalarını istedi. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adaylarımızın etrafında kenetlenin. Bir hafta daha çalışıp her oyu sandığa taşıyalım. Sonrasında da sandıklara sahip çıkalım. Bu mitingden sonra hemen bulunduğunuz il ve ilçe teşkilatlarına başvuru yapın, müşahit olun, gözlemci olun. Sandığı koruyacak güç biziz. Hırsızlara güven olmaz. Maalesef ki ülkemizde oyların çalınabileceğine dair bir korku ve kaygı var. Bu bir utançtır utanç. 2015 yılına geldik ve hala insanlar oyum çalınacak diye korkuyorsa bu utançtır."
CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Bunların çirkin yalanlarına inanmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER