Demirtaş: Suç işlendiğinin farkında, YSK bunu tescillemiyor

Demirtaş: Suç işlendiğinin farkında, YSK bunu tescillemiyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim yasaklarını açıkça ihlal ettiği gerekçesi ile Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yapılan başvurunun reddedilmesine tepki gösterdi. Demirtaş, "YSK, Sayın Cumhurbaşkanı'nın seçimlere müdahale etmediğini söyleyemez. Bu halkı aptal yerine koymaktır. Halk aptal değildir. Herkes ne olduğunun farkında. Burada bir suç işlendiğinin farkında YSK bunu tescillemiyor. Sonuç alıncaya kadar YSK'ya başvurumuz rutin olarak devam edecek." dedi.

Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile birlikte Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) öğrencilerin düzenlediği etkinliğe katılan Selahattin Demirtaş, gazetecilerin etkinlik salonuna alınmaması üzerine girişte soruları cevapladı.
Gazetecilerin, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın 'HDP barajın altında kalırsa süper olur, çok güzel olur.' sözlerini hatırlatması üzerine Selahattin Demirtaş, "Bütün parlamento yargı üniversiteler, medya hepsi Aksaray'a bağlansa daha süper olur. Parlamento da AKP dışında kimse olmasa daha süper olur. Sadece HDP'nin girmemesi yetmez. Hayal ettikleri toplum, hayal ettikleri parlamento öyle bir parlamento fakat 7 Haziran akşamı neyin süper olduğunu görecekler. Kendisi de bu konularda az konuşsa daha süper olur." karşılığını verdi.

"AKP'NİN ETRAFINDA OYLARI TOPLAMA GİBİ BİR AMAÇ SEZİLİYOR"

'Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle Ağrı Diyadin'de yaşanan olayla ilgili aynı yapı cümlesini kurdunuz mu? Kurduysanız bilginiz mi var.' Sorusu üzerine Demirtaş, Aynı provokatif amaçlara hizmet eden eylemler olduğunun altını çizerek "O provokasyonların tamamı Türkiye'de bir şiddet ortamı yaratmak güvensizlik ortamı duygusu yaratmak ve kamuoyu AKP'nin etrafında oyları toplama gibi bir amaç seziliyor. Savcı'nın katledilmesi, Diyadin'deki provokasyon, HDP binalarının saldırılması, zaman zaman askeri operasyonlar şeklinde cereyan eden olaylar gösteriyor ki tek merkezden yönetiliyor. Bunu kastettim." ifadesinde bulundu.

"YSK, SUÇ İŞLENDİĞİNİ TESCİLLEMİYOR"

Cumhurbaşkanı için YSK'ya yaptıkları başvurunun reddedilmesi üzerine Demirtaş, "YSK'nın adil olmadığının tescil edildiği bir ortamda seçim güvenliğini nasıl sağlayacağız? Bu ciddi bir tartışma konusudur. YSK, Sayın Cumhurbaşkanı'nın seçimlere müdahale etmediğini söyleyemez. Bu halkı aptal yerine koymaktır. Halk aptal değildir. Herkes ne olduğunun farkında. Burada bir suç işlendiğinin farkında, YSK bunu tescillemiyor. Sonuç alıncaya kadar YSK'ya başvurumuz rutin olarak devam edecek. Son seçim gününe kadar ayrıca arkadaşlarımız Anayasa Mahkemesine de arkadaşlarımız konuyu taşımak için hazırlık yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Suç işlendiğinin farkında, YSK bunu tescillemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER