Demirtaş: Türkiye, Enver Paşa zihniyetiyle savaşa sürüklenmiş olacak


Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu vahşet ortamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Savaşı büyüteceğiz. Suriye'de içeride ve dışarıda savaş politikalarıyla kazanacağız' sözlerini ucuz politika olarak değerlendirdi. Demirtaş, "Şimdi aynı Enver Paşa kafası Suudilerin savaş uçağını İncirlik'e indirecek ve muhtemeldir ki Suudilerin savaş uçağı aracılığıyla Suriye bombalanacak ve aynı Enver Paşa kafasıyla Türkiye tıpkı 1914 yılında olduğu gibi 100 yıl sonra aynı zihniyet tarafından savaşa sürüklenmiş olacak." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı, üç gün önce Bağlar ilçesinde öldürülen 19 yaşındaki Süleyman Güzel'in ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra açıklamalarda bulundu. AK Parti hükümetinin savaş politikası nedeniyle ülkenin her gün onlarca yerinde taziyeler yapıldığını anlatan Demirtaş, " Halen alınamamış cenazeler var." dedi.

"DAVUTOĞLU'NUN POLİTİKASI ENVER PAŞA ZİHNİYETİNİ ANDIRIYOR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Savaşı büyüteceğiz, Suriye'de içeride dışarıda savaş politikalarıyla kazanacağız' söylemini tam anlamıyla bir ucuz politika olarak değerlendirdiğini anlatan Selahattin Demirtaş, "İşin doğrusu Davutoğlu'nun şu günkü politikası 1914 yılında Osmanlı Birinci Dünya Savaşı'na girerken Enver Paşa'nın politikalarını, Enver Paşa'nın zihniyetini andırıyor." ifadelerini kullandı.

"SUUDİLERİN SAVAŞ UÇAĞI SURİYE'Yİ BOMBALAYACAK VE TÜRKİYE 1914'TEKİ GİBİ SAVAŞA SÜRÜKLENMİŞ OLACAK"

1914 yılına ait bir ankedotu hatırlatmak istediğini belirten Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: " O günlerde İngiliz donanmasına kaçan iki Alman savaş gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Osmanlı'ya sığınmıştı. O iki Alman gemisi Yavuz ve Midilli adı verilerek Osmanlı himayesine alınmıştı. Ve yine o iki Alman gemisi kısa bir süre içinde Karadeniz sularına açılıp Rusya limanlarını bombalamış ve Osmanlı'yı savaşa sokmuştu. Şimdi aynı Enver Paşa kafası Suudilerin savaş uçağını İncirlik'e indirecek ve muhtemeldir ki Suudilerin savaş uçağı aracılığıyla Suriye bombalanacak ve aynı Enver Paşa kafasıyla Türkiye tıpkı 1914 yılında olduğu gibi 100 yıl sonra aynı zihniyet tarafından savaşa sürüklenmiş olacak. Yine aynı Enver Paşa kafası kışın ortası 90 bin Osmanlı askerini Kars Sarıkamış'ta Allahu Ekber dağlarında bir felakete sürüklemişti. İşte demek ki 100 yılda bir Enver Paşa çıkıyor. Böyle ucuz savaş kahramanlıklarıyla 'asarım, keserim' nidalarıyla bir ülkeyi ve bir halkı felakete sürükleyen senaryoları işte bu tür ucuz kahramanlar hayata geçiriyor." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Türkiye, Enver Paşa zihniyetiyle savaşa sürüklenmiş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER