Demirtaş'ın davası 8 Haziran'a ertelendi

Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan beşer yıla kadar hapis cezası istendi. Duruşma 8 Haziran'a ertelendi.

SHABER3.COM

Halkların Demokratik Partisi eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, çözüm süreci döneminde yaptıkları konuşmalar nedeniyle açılan davada bugün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savcı mütalaasını açıkladı. Demirtaş ve Önder hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla beşer yıl hapis cezası istendi. Duruşma 8 Haziran’a ertelendi. Demirtaş’ın karar dahilinde siyasi yasaklı olabilme ihtimali de bulunuyor.

Demirtaş duruşmaya katılmadı

3 günlük raporu olduğu belirtilen Demirtaş, mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyetinin avukat sayısını sınırlandırmak istemesi üzerine avukatlar ve izleyiciler bu karara tepki göstererek salonu terk etti.

5 yıla kadar hapis talep edildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 5’er yıla kadar hapis cezası istendi. Dava 8 Haziran’a ertelendi.

Duruşmanın ardından basın açıklaması yapan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, şunları söyledi:

“Panik seçime gidenler, panik yargılama yapıyor. Ben buna bir hukukçu olarak yargılama diyemem. Buradan Ankara’ya sesleniyoruz. Eğer bu panik seçiminize bir nebze adalet katmak istiyorsanız Demirtaş’ı serbest bırakın. Cesaretiniz varsa bunu yapın.Demirtaş’ı alanlarda karşılama cesaretiniz varsa onu serbest bırakın. AKP iktidarı ve ortağı kesinlikle batacak. Siyasete yargıyı dahil etmeyin. Siyaset meydanlarda ve alanlarda yapılır.”
<< Önceki Haber Demirtaş'ın davası 8 Haziran'a ertelendi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER