Demirtaş'tan Suruç Saldırısı hakkında açıklama!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 21 2015
Paylaş
X Post
Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamada, "Maalesef ülkemizde ölümlere sevinenler oldu" dedi.

İnsanlık dışı Suruç katliamını bir kez daha lanetlediğimizi böylesine vahşileşmiş bir terör anlayışının neler yapabileceğini bir kez daha acı örneğiyle bize hatırlatan bu terör eylemini kınadığımızı belirtiyoruz.
Orada 32 arkadaşımızı, genç yoldaşımızı yitirdik. Her birine Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu arkadaşlarımız Türkiye’nin değişik illerinden Kobani'deki insanlarla, çocuklarla dayanışma göstermek için yola çıkmışlardı. Yanlarında oyuncaklar, günlük insani ihtiyaçlar, karınca kararında yürüttükleri yardım kampanyasıyla bohçalarıyla yola çıkmış, Kobani’ye geçmelerine izin verilmemişti, ama onlar son bir kez mesajlarını vermek için kültür merkezinin bahçesinde basın toplantısı düzenleme kararı almışlardı.
28 CENAZE GÖNDERİLDİ
28 arkadaşımızın cenazesi morgdan alınıp memleketlerine gönderildi. 4'ünün kimliği tespit edilemedi.
OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI
TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Meclis başkanına çağrı yapıyoruz. Meclis başkanı derhal toplantıya davet etmelidir. Bizler de 80 milletvekili imzamızla hazırız.
Parlamentoyu üç temel gündemle olağanüstü toplanmaya çağırıyoruz. TBMM olup bitenlere sessiz kalamaz. 80 milletvekilimize ek olarak, 30 vekil daha imza verirse, parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırabiliriz. Barıştan yana olan milletvekillerini de imza vermeye çağırıyoruz.
Birincisi, çözüm süreci. Çözüm süreci eğer parlamentonun dahiliyle, alacağı kararla bir selamete kavuşursa barışı sağlamamız daha da kolaylaşacak. İkincisi, Türkiye ve Rojova bölgesiyle ilişkileri… Ne olacak? Bütün bunları parlamentonun netleştirilmesi lazım.
Üçüncüsü, dış politika ve IŞİD tehdidi de üçüncü gündem maddemiz olmalı.
“BU ACIYI PAYLAŞANLARIN SAYISI SAVAŞ İSTEYENLERDEN FAZLA”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.TBMM’de güvenlik kontrolü polemiği: Gazetecilere ‘çıplak arama’ iddiası2.CHP’li Kış: Gıda fiyatları 20 yılda 53 kat arttı3.Mühimmat deposunda korkutan patlama: 2 ölü4.Türkiye'de oldu! Siz hiç 1033 yıl ceza aldıktan sonra suçlunun serbest bırakıldığını duydunuz mu?5.İyi Parti'den gelmişti! Ümit Dikbayır CHP'den istifa etti!
ÇOK OKUNAN HABERLER

TBMM’de güvenlik kontrolü polemiği: Gazetecilere ‘...

CHP’li Kış: Gıda fiyatları 20 yılda 53 kat arttı

Mühimmat deposunda korkutan patlama: 2 ölü

Türkiye'de oldu! Siz hiç 1033 yıl ceza aldıktan so...

İyi Parti'den gelmişti! Ümit Dikbayır CHP'den isti...







