Demirtaş'tan Suruç Saldırısı hakkında açıklama!

Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamada, "Maalesef ülkemizde ölümlere sevinenler oldu" dedi.

Demirtaş'tan Suruç Saldırısı hakkında açıklama!

İnsanlık dışı Suruç katliamını bir kez daha lanetlediğimizi böylesine vahşileşmiş bir terör anlayışının neler yapabileceğini bir kez daha acı örneğiyle bize hatırlatan bu terör eylemini kınadığımızı belirtiyoruz.

Orada 32 arkadaşımızı, genç yoldaşımızı yitirdik. Her birine Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu arkadaşlarımız Türkiye’nin değişik illerinden Kobani'deki insanlarla, çocuklarla dayanışma göstermek için yola çıkmışlardı. Yanlarında oyuncaklar, günlük insani ihtiyaçlar, karınca kararında yürüttükleri yardım kampanyasıyla bohçalarıyla yola çıkmış, Kobani’ye geçmelerine izin verilmemişti, ama onlar son bir kez mesajlarını vermek için kültür merkezinin bahçesinde basın toplantısı düzenleme kararı almışlardı.

28 CENAZE GÖNDERİLDİ

28 arkadaşımızın cenazesi morgdan alınıp memleketlerine gönderildi. 4'ünün kimliği tespit edilemedi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Meclis başkanına çağrı yapıyoruz. Meclis başkanı derhal toplantıya davet etmelidir. Bizler de 80 milletvekili  imzamızla hazırız.

Parlamentoyu üç temel gündemle olağanüstü toplanmaya çağırıyoruz. TBMM olup bitenlere sessiz kalamaz. 80 milletvekilimize ek olarak, 30 vekil daha imza verirse, parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırabiliriz. Barıştan yana olan milletvekillerini de imza vermeye çağırıyoruz.

Birincisi, çözüm süreci. Çözüm süreci eğer parlamentonun dahiliyle, alacağı kararla bir selamete kavuşursa barışı sağlamamız daha da kolaylaşacak.  İkincisi, Türkiye ve Rojova bölgesiyle ilişkileri… Ne olacak? Bütün bunları parlamentonun netleştirilmesi lazım.

Üçüncüsü, dış politika ve IŞİD tehdidi de üçüncü gündem maddemiz olmalı. 

“BU ACIYI PAYLAŞANLARIN SAYISI SAVAŞ İSTEYENLERDEN FAZLA”

Öyle diyorum, maalesef ülkemizde bu ölümlere sevinenler de oldu. Memnuniyet duyanlar da oldu. anladık ki evet, çoğunluk olarak bir aradayız. Anladık ki bu acıyı yürekten paylaşanların sayısı Türkiye’nin dört bir yanında savaş isteyenlerden daha çok. Sayımız daha fazla. Bu bizi mutlu etti. Türkiye’nin her yerinden kardeşlik mesajları almak, bu vahşeti kınayan mesajlar almak bizi mutlu etti.

“ELİNİZE SAĞLIK MESAJI YAYINLAYANLAR OLDU”

Ama aynen IŞİD gibi düşünen, katliama inanan kişilerin olduğunu da gördük, siyasi anlayışların olduğunu da gördük. IŞİD PYD’den daha iyidir diyenler, HDP’den daha iyidir diyenler, oradaki katliamlar için elinize sağlık mesajı yayınlayanlar da oldu. Onlar insanlık onurundan nasibini almamış olanlardır. Biz yüzümüzü Türkiye’nin aydınlık insanlarına, barıştan yana dönük olarak insanlarına döneceğiz.

<< Önceki Haber Demirtaş'tan Suruç Saldırısı hakkında açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER