Baykal’dan ilk sözler: Parlak bir ufuk gözüküyor

16 Ekim 2017'de beyin kanaması geçiren ve o günden bu yana tedavisi süren eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal memleketi Antalya'da kritik ziyaretlerde bulundu. Baykal kimleri ziyaret etti? "Bu yolu açtınız. Güzel günler göreceğiz." derken neyi kastetti?

Deniz Baykal yemin etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Baykal, tedavisinin tamamlanmasının ardından ilk ziyaretini CHP Antalya İl Başkanlığı'na yaptı. 

Baykal, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek'i de makamında ziyaret etti. 

EKREM İMAMOĞLU'NUN MAZBATASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Baykal 9 Nisan'da yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarının açıklanması ve yarışı kazanan Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) çağrıda bulunmuştu. 

Tedavisi tamamlanan Deniz Baykal ilk ziyaretini CHP Antalya İl Başkanlığı'na yaptı. Baykal 16 Ekim 2017'de beyin kanaması geçirmiş ve 52 gün yoğun bakımda tutulmuştu. 

İLK ZİYARET CHP İL BAŞKANLIĞI’NA

Ankara'daki tedavisi bittikten sonra geçen hafta Antalya'ya dönen eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kızı Aslı Baykal'ın evinden ilk kez dışarı çıktı. Baykal, ilk ziyaretini CHP Antalya İl Başkanlığı'na yaptı.

Muratpaşa Belediyesi'ne ait araçla tekerlekli sandalye ile parti binasına gelen Baykal'a, kızı da eşlik etti. Partilileri selamlayan Baykal, parti teşkilatı ile yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Yıllarca genel başkanlığını yaptığı CHP'nin Antalya il teşkilatını ziyaret eden Deniz Baykal ziyaret boyunca partililerle sohbet etti.

PARTİLİLERLE SOHBET ETTİ

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul'a, Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazandırdığı için adını tarihe yazdırdığını söyleyen Baykal, partililerle tek tek sohbet etti.

Ziyarette CHP il teşkilatı yöneticileri, İl Başkanı Ahmet Kumbul, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da hazır bulundu.

Deniz Baykal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek'e (solda) tebrik ziyaretinde bulundu. 

2’NCİ ZİYARET BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÖCEK'E 

Deniz Baykal, CHP Antalya İl Başkanlığı'nın akabinde 31 Mart’ta Büyükşehir belediye başkanlığı seçimini kazanan Muhittin Böcek'i makamında ziyaret etti. 

Muratpaşa Belediyesi'ne ait özel engelli aracıyla ziyarete gelen Baykal'ı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek belediye önünde karşıladı. Asansörle başkanlık makamına çıkan Baykal, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

BAYKAL: BU YOLU AÇTINIZ, ALLAH'A ŞÜKREDİYORUM

Bugün kendisi için çok değerli ve mutlu bir gün olduğunu belirten Baykal, büyük seçim mücadelesinden sonra memleketi Antalya'da partisinin belediye başkanlarını ziyaret etmenin her zaman nasip olmayacağını söyledi. 

Baykal, “Allah'a şükürler olsun bugünleri gösterdi. Bu mutluluğu yakalamak istedim ve koştum geldim. Çiçeği burnunda yeni büyükşehir belediye başkanımızı ziyaret ediyoruz. Gerçekten ne büyük nimettir. Allah'a şükrediyorum. Hepinizi yürekten kutluyorum. Milletimizin yolu açık olsun. Bu yolu açtınız. Bu yola baktığınız zaman güzel bir gelecek gözüküyor. Parlak bir ufuk gözüküyor." dedi.

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek, Baykal'ı belediye binasının önünde karşıladı.

''ÇOK GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ''

Türkiye'nin ufkunun açıldığını kaydeden Baykal, yeni Başkan Muhittin Böcek'e başarı diledi. 

Baykal, şöyle devam etti: "Birlikte çok güzel günler göreceğiz, demokrasi böyledir. Umutsuzluk zirve yapar arkasından devreye millet girer ve bir bakarsın karamsarlık dağılmış, bulutlar dağılmış, güneş doğuyor, aydınlık ufuk ve gelecek gözüküyor. Bunu Türkiye'de Antalya'da yaşıyoruz. Bunu gerçekleştiren bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum, kutluyorum. Yolumuz aydınlık olsun."

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ziyaretinden dolayı Baykal'a teşekkür etti. 

Baykal CHP İl Başkanlığı'na tekerlekli sandalyede geldi. Baykal uzun bir aradan sonra partisinden isimlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

<< Önceki Haber Baykal’dan ilk sözler: Parlak bir ufuk gözüküyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER