Deniz Baykal, kendi sandığından 3. çıktı, oy pusulası geçersiz sayıldı


ANTALYA (CİHAN)- Antalya'da CHP'nin 14 kişilik milletvekili aday listesinin belirlenmesi için yapılan ön seçimde eski Genel Başkan Deniz Baykal, oy kullandığı sandıktan 3. sırada çıktı. Baykal'ın hatalı kullandığı ve bir ismin üzerini karaladığı oy pusulası da geçersiz sayıldı.

CHP'nin Antalya milletvekili aday listesinin belirlenmesi için il genelinde 39 bin 735 parti üyesi, 19 ilçede kurulan 193 sandıkta oy kullandı. Antalya'daki yarışta, aralarında eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın ve Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş'ın da yer aldığı 96 aday aday yer aldı. Saat 17.00 itibariyle son bulan oy verme işlemlerin ardından sandıklar açılmaya başlandı.

Eski CHP Genel Başkan Deniz Baykal'ın Muratpaşa ilçesi Türk Telekom Anadolu Lisesi'nde oy kullandığı 11 NO'lu sandıktan ise kesin olmayan sonuçlara göre Deniz Baykal 3. sırada çıktı. 202 seçmenin bulunduğu sandıkta 92 kişi oy kullanırken, 5'i geçersiz 87'si geçerli sayıldı. 11 No'lu sandıktan çıkan sonuçlar şu şekilde: Niyazi Nefi Kara 38, eski CHP İl Başkanı Devrim Kök 34, Deniz Baykal 33 ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın 32.

Öte yandan, Deniz Baykal'ın en fazla 13 ismin yazılması gereken oy pusulasına 14 isim yazdığı, daha sonra üzerini karaladığı oy pusulasıyla birlikte 5 oy geçersiz sayıldı. Baykal, tekrar oy pusulası istemesi üzerine kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından oyunu kullanmış ve pusulanın geçerli olacağını tahmit ettiğini söylemişti. Diğer sandıkların ise sayılma işlemleri devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Deniz Baykal, kendi sandığından 3. çıktı, oy pusulası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER