Deniz Güler'den diş hekimlerine gitar resitali


Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler'in oğlu Deniz Güler, Adana Hilton Oteli'nde düzenlenen 'Tek Seansta Diş Hekimliği' seminerinin sonunda verdiği klasik müzik konseri ile konukları mest etti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, "Meslektaşlarımızın bilgilerini güncellemek ve yeni gelişmelerden haberdar etmek için bilimsel toplantılarımızı düzenli olarak sürdürüyoruz. Bu bilimsel toplantılarımıza klasik müzik dinletileri ekleyerek, farklılaştırma düşüncem uzun zamandır aklımdaydı. Yaşama geçirmek istedim. Profesyonel olma yolunda sağlam adımlarla yürüyen oğlum Deniz'den rica ettim. Ben diş hekimi olmasını istedim ama müzisyen oldu. Deniz 5 yaşından beri piyano dersleri aldı. Elektrogitar çaldı. Ardından klasik gitar çalmaya başladı." dedi.

Oğlunun konservatuvar ısrarının ardından araştırmaları sonunda 2 klasik gitar hocasının isimlerini aldığını aktaran Fatih Güler, "Görüşmeye gittim. Hocaya kendimi anlattım. Oğlumun da diş hekimi olmasını istiyorum ama siz ne dersiniz dedim. Hocanın bana verdiği cevap şaka gibiydi: 'Beyefendi ben babamın zoruyla Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni bitirdim. Yıllarca yarı zamanlı konservatuvar eğitimi aldım. Okulu bitirdikten sonra bir gün bile diş hekimliği yapmadım. Dışarıdan masterimi yaptım. Doktoramı tamamladım. Şimdi de yardımcı doçent kadrosuyla buradayım. Sen ne yaparsan yap, bu çocuk dönüp, dolaşıp buraya gelecek' dedi. Türkiye'nin tüm okullarını gezseniz bir tane diş hekimi klasik müzik hocası bulamazsınız biz gittik onu bulduk. Sınavına girdi kazandı. Ben de bu mutluluğu meslektaşlarım içerisinde yaşarım diye düşündüm." diyerek sahneyi oğluna bıraktı.

Müziğin kendisi için küçük yaştan beri özgürlüğün bir ifadesi olduğunu ifade eden Deniz Güler, "Kendimi hep kaptırarak çalıp, dinlediğim için kendimi özgür hissettim. Tutkum ve duygu yoğunluğum sürekli arttı. Bu gün burada babamın meslektaşlarına klasik müzik dinletisi vereceğim için çok mutluyum." diye konuştu.

İspanyol Besteci Tarrega, Albeniz ve Cordoba'nın eserlerini çalan Güler, diş hekimlerinden tam not aldı. Müzik dinletisinin ardından M. Erhan Çömlekoğlu, katılımcılara 'Klinik Cad-Cam: Tek Seansta Diş Hekimliği, Oklüzyon, Artikülasyon ve Dikey Boyut Rehabilitasyonu' konularında seminer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Deniz Güler'den diş hekimlerine gitar resitali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER