Deniz Kuvvetleri Komutanı'ndan dikkat çeken NATO çıkışı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Kasım 18 2023
Türkiye'nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi hükümlerini ''esnetmesi'' yönünde baskılar artarken, Deniz Kuvvetleri Komutanı Tatlıoğlu ''NATO veya başka bir ülkeyi Karadeniz'de istemiyoruz'' dedi.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Deniz Astsubay Okullarının kuruluş yıldönümü için Yalova'da düzenlenen etkinlikte konuştu.
Karadeniz'de 2008'de Gürcistan ve Rusya arasında tırmanan gerilimi izleyen yıllarda Güney Osetya-Kuzey Osetya, Abhazya, Kırım, Kerç Boğazı ve son olarak Ukrayna-Rusya savaşı gibi yeni krizler takip etmişti.
Bu krizleri hatırlatarak, "Bildiğiniz gibi NATO Karadeniz'de bazı tedbirler almaya çalışıyor" diyen Tatlıoğlu, "Ancak Karadeniz'de bu tedbirleri biz kendimiz alacağımızı ifade edip, NATO'yu veya Amerika'yı Karadeniz'de istemediğimizi beyan ediyoruz" şeklinde konuştu.
Ukrayna-Rusya savaşından dolayı 400'ün üzerinde mayının Karadeniz'e döküldüğünü belirten Tatlıoğlu, "Bu mayınlardan 17 tanesi sahillerimize geldi. 2 tanesini tespit edemedik. 1 tanesi Kastamonu Cide'de, diğeri de Karadeniz Ereğli Liman girişinde patladı. Bu mayınlar çok tehlikeli. Karadeniz'de bu mayınlarla mücadele ediyoruz. Amacımız, Montrö'ye uyulsun. Karadeniz'de biz bütün güvenliği sağlarız Türkiye olarak. Karadeniz'i bir Orta Doğu'ya çevirmesinler. Dolayısıyla Karadeniz'e herhangi bir ülkenin veya NATO'nun girmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







