Deniz Yücel'e mahkemeden ret

Die Welt gazetesinin muhabiri iken tutuklanan, daha sonra bir yıl cezaevinde kalan gazeteci Deniz Yücel'in açtığı tazminat davası İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

SHABER3.COM

Duruşmaya Deniz Yücel bizzat katılmazken, avukatı Veysel Ok müvekkilinin gözaltı süresinin tespit edilmesini, uğradığı zararın belirlenmesini ve buna uygun olarak tazminat ödenmesini talep etti. Ancak bu talebi kabul etmeyen mahkeme heyeti, tazminat isteğini reddetti.

Silivri Cezaevi’nde bir yıl

DW Türkçe'de yer alan habere göre 27 Şubat 2017-16 Şubat 2018 tarihleri arasında yaklaşık bir yıl Silivri Cezaevi’nde kalan gazeteci Yücel, daha önce, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davaya gönderdiği dilekçede, cezaevinde işkence gördüğünü öne sürmüş ve haksız ve hukuka aykırı olarak tutuklu kaldığı süre için 2 milyon 980 bin TL talebi ile tazminat davası açmıştı.

Yücel'in avukatı Ok'a da beş ay hapis cezası

Öte yandan Deniz Yücel'in avukatı Veysel Ok da "devletin yargı organlarını alenen aşağılama" suçundan beş ay hapis cezası aldı. Ancak bu ceza daha sonra mahkeme tarafından beş yıl tecil edildi. Ok, bu süre içinde aynı suçu işlemez ise cezanın infazı gerçekleşmeyecek. Ok, 2015 yılında Özgür Düşünce adlı gazeteye verdiği bir röportajda, Türk mahkemelerinin bağımsız olmadığını belirtmiş, bunun üzerine savcılık tarafından hakkında iki yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
<< Önceki Haber Deniz Yücel'e mahkemeden ret Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER