Deniz Zeyrek: 'Paralelle Mücadele Meselesi' Emniyet'te Sıkıntı Yarattı

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Emniyet içinde sözde paralel paranoyasıyla Emniyet'te yürütülen faaliyetlerin güvenlik zafiyetine yol açtığını ve bugün bunun sıkıntısının yaşandığını söyledi.

Deniz Zeyrek: 'Paralelle Mücadele Meselesi' Emniyet'te Sıkıntı Yarattı

CNN Türk'te yayınlanan "Parametre" programında Ankara'daki terör saldırısını değerlendiren Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Emniyet içinde sözde "Paralel" ile mücadelenin güvenlik zaafiyetlerine yol açtığını ve bugün bunun sıkıntısının yaşandığını söyledi.

10 Ekim'de Ankara'daki 103 kişinin katledildiği terör saldırısı sonra Ankara Emniyet Müdürü'nün görevden alındığını hatırlatan Deniz Zeyrek, 4-5 ay sonra Ankara'da yine büyük bir terör saldırısı olduğunu ama Türkiye'nin Başkenti Ankara'nın Emniyet Müdürlüğünün hala vekaleten yürütüldüğünün altını çizdi.

"Parelel" ile mücadele adı altında yapılanların özellikle Emniyet içinde hem istihbarat hem de güvenlik konularında ciddi sıkıntılar yarattığını belirten Deniz Zeyrek konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:



"Bir detay vereyim. Biliyorsunuz 10 Ekim'de IŞİD'in Ankara'da çok kanlı bir eylemi oldu. 100'den fazla insan o katliamdan yaşamını yitirdi. O katliamdan sonra Ankara Emniyet Müdürü görevden alındı. Ve bugün. Bu saldırının olduğu gün 17 Şubat'tı ve bugün Ankara'nın Emniyet Müdürü yok. Ankara Emniyeti Müdürlüğü vekaleten idare ediliyor.

Burada bürokratik de bir sıkıntı var. Maalesef bu "Paralel" ile mücadele meselesi Emniyet içinde hem güvenlik hem de istihbarat konularında bir takım sıkıntılar yarattı. Ve bunun sonuçları da şimdi hissediliyor.



Ankara'daki terör saldırısına ilişkin güvenlik ve istihbarat zaafiyetine de dikkat çeken Zeyrek, "Ne yazık ki bir olay gerçekleştikten sonra aydınlatılmasında gösterilen hız ve kapasite olayın önlenmesi konusunda gösterilmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

ANKARA İKİNCİ KEZ HEM DE KALBİNDEN VURULMASI NEDEN ÖNLENEMİYOR

"Herkesin kafasında aynı soru var" diyen Deniz Zeyrek, "10 Ekim'de 103 kişinin hayatını kaybettiği bir terör saldırısına sahne olan Başkentin 4-5 ay sonra bir kez daha kalbinden vurulması neden önlenemiyor" diye sordu.
<< Önceki Haber Deniz Zeyrek: 'Paralelle Mücadele Meselesi' Emniyet'te... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER