Denizden klozet, bisiklet, bank ve sandalye çıktı


İzmir'deki Pasaport İskelesi'nde, çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla yapılan deniz temizliğinde klozet, bisiklet, bank ve sandalye çıktı. Dalış ekiplerinin çıkardığı malzemeleri görenler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Deniz ve kıyı temizliği konusunda vatandaşlara sorumluluk bilincini kazandırmak, çevreye olan duyarlılığı arttırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla, "Deniz Temiz, İzmir Temiz" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Deniz Polisi Sualtı Timi, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Dalış Timi ve üniversitelerin dalış kulüpleri görev aldı. Ellerinde atıkları toplamak için filelerle denize dalan dalgıçların buldukları filelere sığmadı. Kısa süreli bir çalışmanın ardından körfezden, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin BİSİM projesine ait iki adet bisiklet de çıktı.

KARADA OLAN HER ŞEY

Bisikletlerin ardından denizden çok sayıda teneke kutu ve şişelerin yanısıra katı atıklar, sandalyeler, ütü masası, klozet, kova gibi birçok atık çıktı. Son olarak Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir adet oturma bankı da halat yardımıyla çıkarıldı. Etkinlikle ilgili bilgi veren Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, "Bizim burada yapmaya çalıştığımız şey bir algı yaratmak. Bu algı, deniz temizliğiyle ilgili bir algı. Sabah saatlerini tercih ettik, çünkü vapurdan inip işlerine giden İzmirli vatandaşların bunu görmesini istedik. Ana maksat, denizi aldığımız gibi bir sonraki nesillere daha temiz bir şekilde teslimini sağlamamız gerektiğini düşünüyoruz." dedi. Denizden çıkarılanları gördükçe şaşırdığını belirten Öztürk, "İnanılmaz şeyler çıkıyor. Bu organizasyonları İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle, Konak Belediyesi'yle, Sahil Güvenlik'le ve Emniyet Müdürlüğü'yle gerçekleştirmekteyiz. En kolay temizlik, aslında denizi kirletmemektir. Bunlar denize atılmamış olsa buna da ihtiyaç hissedilmeyecekti. Bu algıyı oluşturmak için buradayız." diye konuştu.

Güzel bir etkinliğe katıldığını belirten dalgıç Eda Sevil ise, "Ütü masası, bank, telefonlar, şişeler, bisikletler, bulmayacağımız şeyler bulduk. Çoğunluğu bilinçli atılmış çöpler bulduk maalesef. Her yıl buna benzer etkinliklere katılıyoruz, maalesef buna benzer görüntülerle karşılaşıyoruz. Keşke karşılaşmasak. Biraz daha bilinçli, duyarlı olmamız lazım. Çevreye duyarlı olalım. Denizlerimiz çöplük değil." dedi.

Daha sonra DTO Şube Başkanı Yusuf Öztürk tarafından, su altı temizliğine katılanlara plaket verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Denizden klozet, bisiklet, bank ve sandalye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER