Denizli'de AK Parti'de hüzün, CHP'de sevinç var


Tekstilin merkezi Denizli'de, genel seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre AK Parti kaybederken CHP kazandı. AK Parti, mevcut milletvekilleriyle sıralamayı bile değiştirmeden girdiği seçimde 1. sıra adayı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar'ı tekrar Meclis'e gönderirken Nurcan Dalbudak seçilemedi. CHP'den 2011 genel seçiminde kontenjan milletvekili adayı İlhan Cihaner gösterildiği için sıralamada yeri ikiden üçe düşen Melike Basmacı seçilememişti. Önseçimde bu sefer birinci sıraya yerleşen Basmacı'nın yanısıra Kazım Arslan ve Gülizar Biçer Karaca da Meclis'in yolunu tuttu. MHP'de Emin Haluk Ayhan tekrar seçildi.

'SEÇİM, MALUM ZİHNİYETİN SONUNUN YAKLAŞTIĞININ NET BİR GÖSTERGESİDİR'

Seçimi değerlendiren CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilde yaptıkları çalışmaların sonucunu aldıklarını söyledi. Çavuşoğlu, "Her türlü zulme ve malum zihniyetin bakanından tüm kadroları ve kamu kurum ve kuruluşlarının başkanlarına varıncaya kadar topyekûn yürütmüş oldukları kampanya ve saldırılara karşı CHP gereken dersi vermiştir. Ülkemizde bir tanesi din eksenli, iki tanesi ırk eksenli siyaset yürüttüğü bir ortamda ekonomik projelerle birlikte CHP, Denizli özelinde malum zihniyetin sonunun yaklaştığının net bir göstergesi ve habercisi olmuştur. Eksik ve hatalarımızı tekrar değerlendireceğiz. Yükselen bir CHP grafik tesadüf değil, çalışmanın bir eseridir. Bundan sonra ilk yapılan seçimde birinci olacağına inancımız tamdır." dedi.

MHP'Lİ ÖZTÜRK: BUZLU YOLDA RAMPA ÇIKTIK

MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, seçimde milletin iradesinin tecelli ettiğini söyledi. Öztürk, "Elimizdeki imkanlar çerçevesinde aldığımız sonuç, çok kötü bir sonuç değil ama çok iyi bir sonuç da değil. Buzlu yolda rampa çıktık. Rampanın sonunda istediğimiz sonuca, yeterli sonuca ulaşamadık. Yine de aldığımız sonuçtan memnunuz." diye konuştu.

AK PARTİ'Lİ TİN: HALKIMIZ BÖYLE TAKDİR ETTİ

Seçimden bir milletvekilini kaybederek çıkan AK Parti'lilerinse oldukça üzgün olduğu görülüyor. AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, demokrasiye inandıklarını ifade ederek, "Sandıktan çıkan sonuca da inanıyoruz. Demek ki halkımız böyle takdir etti. İnşallah bu sonuçlar, ülkemiz için hayırlı olur. Yarınların ne getireceğini bilemeyiz ama biz yine de milletimizin istikrar ve güvenli geleceğini istiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli'de AK Parti'de hüzün, CHP'de sevinç var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER