Denizli'de AK Parti'liler ile CHP'liler arasında çelenk koyma gerginliği yaşandı


Denizli'de, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sarf ettiği sözleri protesto edip parti önüne çelenk koymak isteyen AK Partililer ile CHP'liler arasında gerginlik yaşandı.

AK Partili kadınlar, Delikliçınar Meydanı'na kurulan platform önünde toplandı. Daha sonra 'Kılıçdaroğlu bütün kadınlardan özür dile', 'Ahlak Yahu', 'Anneye Saygı', 'Genel Müdür İstifa' şeklinde dövizler açtı. Ardından çeşitli sivil toplum örgütü başkanları konuşma yaptı.

İlk konuşmayı gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, "Biz hiç kimsenin önüne yatarak bu günlere gelmedik. Biz bize bu hakları vermiş olan Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş kadınlarıyız. Biz hep beraber ele ele vererek kadın olduğumuzu bir kere daha ispatlayacağız. 'Ben Atatürkçüyüm, ben Atatürk ilklerine bağlıyım' diyen bir kişiden eğer böyle bir söz duyuyorsak ben o kişiyi siliyorum. Atatürkçü biziz. Biz Atatürk'ün bizlere verdiği hakları her zaman kullanabiliyoruz." dedi.

"EY KILIÇDAROĞLU, SAKIN DENİZLİ'YE GELME"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Denizli'ye gelmemesi konusunda uyaran Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da "Ama şunu söylüyorum. Şunu net olarak söylüyorum, ey Kılıçdaroğlu sakın Denizli'ye gelme. Eğer gelirsen şunu bil ki buradaki hanım kardeşlerimiz sizi tükürükleriyle temizleyecekler inşallah. Tükürükleriyle temizleyecek." diye konuştu.

Konuşmalarının ardından AK Partililer, üzerinde 'Edep Ya hu' yazılı siyah çelengi CHP Denizli İl Başkanlığı önüne koymak için yürüyüşe geçti. Ancak CHP binasının yakınında güvenlik koridoru oluşturan polis onlara geçiş izni vermedi. Bunun üzerine AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ile Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal arasında görüşme yapıldı. CHP'lileri kast eden Müdür Namal, "Sizin gelmenizi fırsat olarak kolluyorlar, biz buradan sadece temsilci arkadaşları alalım. Onlara bir fırsat vermeyin. Huzurlu bir şehirdeyiz şu anda. Şehrimizin huzurunu bozmanın bir vesilesi lütfen olmayın." dedi. Bu sözler üzerine AK Parti İl Başkanı Filiz de "Burada seçeceğimiz arkadaşları oradaki o kalabalığın içerisine nasıl gönderelim? Öyle şey olur mu? Onlar o zaman orayı boşaltsınlar. Bizim temsilcilerimiz gidip koysun." diye konuştu. Bunun üzerine Müdür Namal, "Sizin partinizin önü olduğunu düşünün. Bunlar partilerinin önünde duruyorlar. Gelen sizsiniz. Onlar partilerinin önündeler. Biz öncelikle yürüyen insanlara dememiz lazım. Onlar gelse onların önünü keseriz." şeklinde konuştu.

Tartışmanın ardından temsilcilerin yanı sıra büyük bir parti topluluğu da polisin güvenlik koridorunu geçti. Ancak ikinci polis barikatının ötesine sadece kadın temsilciler alındı. Bu sırada partililer birbirleri aleyhine sloganlar attı. AK Partili kadınlar, CHP Denizli İl Başkanlığı'nın yakınına siyah çelengi koymalarının ardından slogan atarak uzaklaştı. CHP'liler ise CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar'ın konuşmasının ardından İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra parti teşkilatına girdi. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli'de AK Parti'liler ile CHP'liler arasında çelenk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER