Denizli'de iki gazi ve bir şehit yakınına Devlet Övünç Madalyası verildi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları, Denizli'de iki gazi ile bir şehit yakınına, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe tarafından verildi.

Valilik makamında gerçekleşen törene; Vali Şükrü Kocatepe, 11. Komando Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ile Devlet Övünç Madalyası alacak olan şehit yakını, gaziler ve aileleri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası teslim töreninde konuşan Vali Kocatepe, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen şehidimize ve gazilerimize vatanımıza yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Şehidimize Allah rahmet eylesin, siz gazilerimize de uzun ömürler nasip etsin." dedi.

Konuşmaların ardından 2014 yılında Diyarbakır Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli iken geçirdiği trafik kazasında şehit olan Polis Memuru Sıdkı Kara'nın eşi Emine Kara, 2008 yılında Kuzey Irak'ta operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu yaralanan ve tedavisinin ardından gazi olarak askerliği sona eren İs. Er. Ali Karagöz ve Kırıkkale'de esrar satıcılarını yakalamak amacıyla yapılan takip sırasında resmi araç ile geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve vazife malulü olan ve halen Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde İdari Polis olarak görevine devam eden gazi Mehmet Görgülü'ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası, Vali Kocatepe tarafından verildi. Vali Kocatepe ve diğer protokol üyeleri törenin ardından şehit aileleri ve yakınları ile bir süre sohbet etti. Kocatepe, Şehit Polis Memuru Sıdkı Kara'nın 19 aylık kızı Zeynep Kara ile Gazi Er Ali Karagöz'ün 5 yaşındaki kızı Ayşe Karagöz'e oyuncak da hediye etti. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli'de iki gazi ve bir şehit yakınına Devlet Övünç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER