Denizli Valisi Kocatepe: Sınıf mevcudu 50-70 öğrenci olan okullarımız var


Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, 50 ile 70 öğrenci mevcudu olan ve fiziki bakımdan da yetersiz sınıf ve okullar bulunduğunu söyledi. Hayırsever işadamı Mehmet Akman, eğitime 500 bin lira vererek bir anaokulunun ismini satın aldı. Protokol imza törenine Vali Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hayırsever Akman ve eşi Eşe Akman katıldı.

Törende konuşan işadamı Akman, eğitime verdikleri desteğin hayırlı olmasını diledi. Akman, "Allah, hayrımızı kabul etsin. Okulumuzda, vatanımıza hayırlı çocuklar yetişsin." dedi. Kocatepe de, "Merkezefendi ilçemizin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan 23 Nisan Anaokulu'na, 23 Nisan Mehmet-Eşe Akman Anaokulu ismini veriyoruz. Okulumuz, 1999 yılında yapılmış eski bir okul olmasına rağmen hayırseverimiz Mehmet Akman Beyefendi, isim hakkını 500 bin liralık katkıda bulunarak devralmış oldular." diye konuştu.

Şükrü Kocatepe, eğitimdeki başarıların kalıcı olması amacıyla mutlaka fiziki şartların da aynı gelişmeye uygun olması gerektiğini ifade ederek, "Okullarımızın fiziki yapılarının iyileştirme çalışmaları hızla devam ediyor. Şu anda 50 ile 70 öğrenci mevcudu olan ve fiziki bakımdan da yetersiz sınıf ve okullarımız var. Bunları yenilememiz ve modernize etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla hem genel bütçe imkanları hem de hayırseverimizin katkılarını biraraya getirerek, bu eğitim öğretim yuvalarımızın çağdaş görünümünü muhafaza etmeye veya çağdaş görünüme kavuşturmaya çaba gösteriyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli Valisi Kocatepe: Sınıf mevcudu 50-70 öğrenci... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER