Denizli'den Burak Yılmaz açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 6. haftasında Kastamonuspor 1966'yı 4-1 mağlup ettikleri maçın ardından konuştu.

Denizli'den Burak Yılmaz açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Denizli: "Olağanüstü bir gelişme olmaz ise kimseyi satmayız"

Tecrübeli çalıştırıcı Denizli, basın toplantısında şunları söyledi;

"Arkadaşlar son maç olmasına rağmen grupta liderliği garantilemiştik. Bundan sonra tek maç eleme usulü devam edecek. Pazar akşamı rakibimizi burada ağırlayacağız. Bu akşam tempolu oynadığımız dönemlerde gol pozisyonu yarattık. Bu maçlarda daha az görev verebildiğim futbolcu arkadaşlarımı daha fazla değerlendirme şansım oldu. Martin Linnes'i de değişik pozisyonlarda denedik. Transfer yapamadığınız zaman kendi içinizde alternatif görev yapacak futbolcu üretmek gerekli. Kupa maçlarının yoğunluğu devam edecek. Önümüzdeki ayda Avrupa'da da mücadeleye başlayacağız.

Kastamonuspor bu gruba büyük renk kattı. Kendisinden kağıt üzerinde güçlü takımlarla mücadele etti ve başarıyla altından kalktı. İlk maçta da bize büyük konukseverlik yaptılar. Medyamızda yer alan transfer haberleri'>transfer haberleri bizi rahatsız ediyor gerçeklerle alakası yok.

Bir teknik adamın kariyerinin en önemli ayaklarından biri alt yapıdan bazı oyuncuları üst yapıya çıkarmaktır. Ancak şu anda bizim alt yapıda kullanabileceğim futbolcu olsa da devam ettiğimiz yolda takıma katkı sağlayabilecek bir genç futbolcuya sahip değiliz.

Transfer açısından başkanla benim aramda hiç iletişim sorunu yok. Benim takip ettiğim futbolcularla ilgili her rapor başkanımız ve yönetimimizde var.

Benim öncelikli istediğim transfer Martin Benitez'di. Ancak kulübü transfer döneminde düşündüğümüz rakamların üzerine çıktı. Sonra UEFA Kriteri ortaya çıktı. Değerlendirmemizi yaptık. Bizi esas zorlayan UEFA'nın Galatasaray ile yaptığı uyum anlaşmasında dengenin sağlanması. Bu konumda kasamızdan çıkacak paranın bizi etkileyeceğini net bir şekilde görüyoruz.
Burak ile henüz görüşmedim. Burak'a ciddi bir teklif gelirse benimle ve yönetimle paylaşır. Ama bu konuda karar verecek olan ağırlıklı olarak benim. Kadro yapımız ortadayken bu konuda taviz vermek istemiyorum. Çok olağanüstü durumlar olmadıkça Galatasaray'dan hiçbir futbolcu ayrılmayacak. Hatta hala iki genç oyuncu için girişimlerimiz var. UEFA'nın bu durumu ortaya çıkmasaydı gelecek için kadro oluşumuna girişebilirdik. Neticede tecrübeli ve yaşlanan bir kadro. Buraya yeni taze kanlar sokmak mecburiyetindeyiz. Yine de mücadelede hedef açısından sonra kadar kovalamalıyız. Ankara maçı beni fazlasıyla rahatsız etti, hayal kırıklığına uğrattı. Galatasaray maç kaybederse bile taraftarını mücadelesiyle mutlu etmeli. Bu şartlar bizi Haziran'a kadar nereye getirir bilemem ama sezon sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz."

KASTAMONUSPOR 1966 CEPHESİ

Kastamonuspor 1966 Teknik Direktörü Ahmet Duman ise, "Böyle farklı bir yenilgi beklemiyorduk. Maçın henüz başında yediğimiz gol direncimizi kırdı" ifadelerini kullandı.
Duman, ilk yarıyı 3-0 yenik tamamladıklarını dile getirerek, "İkinci yarıda skor olarak değilse de oyun olarak zaman zaman maça orta olduk. İyi mücadele ettik. Rakibimiz de istekliydi. İkinci yarıda keyif veren bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bizim için Ziraat Türkiye Kupası burada bitti ama bir Spor Toto 3. Lig ekibi olarak renk kattığımızı düşünüyorum" dedi.
Öte yandan teknik adam, kendilerine destek vermek için Türk Telekom Arena'ya gelen taraftarlara teşekkür ettiğini söyledi.


DHA
<< Önceki Haber Denizli'den Burak Yılmaz açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER