Bornova ve Bayraklı'da çok sayıda bina yıkıldı, can kaybı 6 oldu 202 yaralı var

İzmir Seferihisar açıklarındaki depremden sonra bazı binaların enkazında kalanlar olduğu belirtiliyor. Bu arada 6 kişinin hayatını kaybettiği netleşti.

Bornova'da bir bina yıkıldı

AFAD'a göre 6.6, Kandilli'ye göre de 6.8 büyüklüğündeki depremde bazı evler yıkıldı. Bayraklı Belediye Başkanı, 10'a yakın binanın yıkıldığını söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklamada "İzmir’deki depremde ne yazık ki 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 120 vatandaşımız depremden etkilendi. 38 ambulansımız, 35 UMKE ekibimiz ve 2 ambulans helikopterimiz olay yerinde. Tüm desteğimizle İzmir halkının yanındayız. Başımız sağ olsun." dedi
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İğdu da, Bayraklı bölgesinde yıkımlar yaşandığını dile getirirken, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, denizdeki bazı balıkçılara ulaşamadıklarını belirtti.

Bornova ve Bayraklı'da yıkılan binalar olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, enkaz altında vatandaşların kaldığını ve arama-kurtarma çalışmalarının başladığını söyledi.


Tunç Soyer'den ilk açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı ve Bornova'da bazı binalar yıkıldığını belirterek, "Diğer ilçelerden bu tür ihbarlar gelmedi. Denizin taştığı Seferihisar'da yıkım olduğuna dair bir ihbar almadık. Mutlaka binaların dışında olsun vatandaşlar özellikle Bornova ve Bayraklı'dakiler. Toplanma alanlarında buluşsunlar.Şu anda tespit yapıyoruz, bir süre sonra daha sağlıklı bilgi verebiliriz." dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı: Büyük ihtimalle can kaybı var

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Aldığım ilk haberlere göre açıkta olan balıkçılar varmış, onlardan haber alamıyoruz. Sayıları bilmiyoruz. Sahil bölgelerini su bastı denizden. Akşam bir kriz masası oluşturulacak ne olduğu belli olacak. Deniz taştı, küçük çaplı bir tsunami muhtemelen. Büyük bir ihtimalle can kaybı var, Kaleiçi'ndeki evler tek katlı ve onları su bastı." diye konuştu.

<< Önceki Haber Bornova ve Bayraklı'da çok sayıda bina yıkıldı, can... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER