Deprem uzmanından korkutan açıklama
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 27 2016
Marmara Denizi'nde Avcılar'ın 17 kilometre güneyinde dün sabah kaydedilen 3 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Jeofizik Mühendisi Yard.Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, “Bu kadar küçük bir depremin hissedilmesi manidar" dedi.
Yard.Doç.Dr. Gündoğdu, Avcılar Belediyesi'nin afetlere karşı hazırlık çalışmaları kapsamında ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) Projesi aylık eğitim toplantısına katıldı. Oğuz Gündoğdu, dün saat 07.01'de yerin 5.3 kilometre derinliğinde kaydedilen önce 3.1 daha sonra 3 büyüklüğünde olduğu açıklanan depremi Avcılar'da bazı kişiler hissettiklerini söylediklerini hatırlatırken şöyle konuştu:
“Bu kadar küçük bir depremin hissedilmesi manidar. Herhalde oluşum mekanizmalarından oluşan bir değişim var ki buradakiler bazıları hissetmişler. Bu deprem normaldir. Beklediğimiz büyük depremin öncüsü veya artçısı diye bir şey söylenemez zaten. Ama genelde eğer arkasından gelen birkaç şey daha olursa bu depremler büyükse artçılar o zaman bir tedirginlik hissedebiliriz. Bu konuda çalışmalarımız daha derine gider. Marmara çevresinde Bursa dahil 50'ye yakın istasyonumuz var. Bu verileri alma konusunda. Bunun gerçekleştiğine bakmak için Gemlik'te olan 3.8 büyüklüğünde bir deprem var. O deprem sırasında parametrelere baktık. Yani Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday beyin söylediğine göre herhangi bir anormalliği yok. Bu nedenle şu an için bir beklenti ifade edecek bir durum yok."
Gündoğdu, cumartesi günü Romanya'da meydana gelen Bulgaristan ve Trakya Bölgesi'nde de hissedilen 5.8 büyüklüğündeki depremin Türkiye'deki son depremlerle ilgisinin olmadığını vurguladı.
Oğuz Gündoğdu, “O deprem buradakilerle çok alakasız. Romanya'daki 5.8 büyüklüğündeki o depremin oluşum ve bulunduğu yer bakımından bizimle hiçbir alakası yok" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?3.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”4.Eski Yarbay’dan ‘Roboski’ iddiası: 'Soruşturma dosyasından Hulusi Akar’ın ismini ben çıkarttım’5.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!
6.Trump'tan İran'a müdahale sinyali7.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti8.Gazze'nin nefes borusu Refah sınır kapısı açılıyor9.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş10.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







