Deprem uzmanından kritik açıklama
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 23 2020
Paylaş
X Post
Prof. Dr. Naci Görür, bugünkü depremin Başkale Fayı'nın kuzeydoğu ucunda gerçekleştiğini belirterek, "Bu fay uzunluğu itibariyle 5,8’den daha büyük deprem üretebilir. Başkale'nin şehir merkezinde dikkatli olunmalı" uyarısında bulundu.
Türkiye-İran sınır bölgesinde bu sabah meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde 9 kişi öldü, 37 kişi de yaralandı. Ardından saat 09.00 ve 14.00’de en büyüğü 4.5 en küçüğü 2.4 olan 15 deprem daha gerçekleşti.
Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, depremin Başkale Fayı’nın kuzeydoğu ucunda gerçekleştiğini belirterek, “Bu fay uzunluğu itibariyle 5,8’den daha büyük deprem üretebilir. Dolayısıyla tamamı kırılmamış olabilir. O zaman Başkale’nin şehir merkezinde ve çevresinde dikkatli olunmalıdır. İleriki günlerde fayın güneybatısı da hareketlenebilir. Ayrıca Hasan Timur Fay zonunda(HFZ) Muradiye’ye doğru olan yerleşimler için de dikkat edilmelidir” uyarısında bulundu.
Görür, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere, deprem kuşaklarında kentsel dönüşümün ivedilikle hayata geçirilmesi çağrısı yaptı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rusya'dan açıklama: İran’ın dini lideri Hamaney Moskova'da mı?2.Çanakkale'nin gerçek destanı3.Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel görevden uzaklaştırıldı4.Özgür Özel: “Akın Gürlek Hakkında Yarın Suç Duyurusunda Bulunacağız”5.ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Başkanı istifa etti: İran’da devam eden savaşı vicdanen destekleyemem
6.Antalya Büyükşehir Belediyesi yargılaması: 'Korkumdan iftira attım helallik istiyorum'7.Trump: 'Size ihtiyacımız yok'8.Bebek otel müdürü itirafçı olunca tahliye edildi9.En son körfez harekatında yaşanmıştı: Erdoğan yabancı ülkelere ait askeri malzemelerin transit geçişine izin verildi10.İsrail öldürüldüğünü iddia etmişti İran akıbetini açıkladı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER












