Depremler sonrası uzmanlardan korkutan uyarı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Haziran 12 2017
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, merkez üssü Ege Denizi olan 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Peş peşe yaşanan artçı sarsıntıların ardından uzmanlardan korkutan bir uyarı geldi.

Depremin ardından uzmanlardan korkutan uyarı

Sarsıntı İzmir, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ ve Bursa'da da hissedildi. AFAD ise, depremin büyüklüğünü 6.2 olarak duyurdu.

Öte yandan, Kandilli Rasathanesi’nden Prof. Dr. Ali Pınar, Ege Denizi’nde yaşanan 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan artçı sarsıntıların 5.3 büyüklüğüne kadar çıkabileceğini ifade etti.

 KANDİLLİ RASATHANESİ MÜDÜRÜ KONUŞTU

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Ege Denizi ve Midilli'inin güneyi için 6,2 büyüklüğündeki bir depremin normal olduğunu belirterek, "Olağan bir deprem, oradaki fayların özelliğinden dolayı 6-6,5 büyüklüğünde depremlerin olması gayet doğal. Bir hafta, 15 gün, bir ay sürecek artçıları beklememiz doğal. 5-,5,5 büyüklüğünde artçılar gelebilir." dedi.

SIĞ BİR DEPREM OLDUĞU İÇİN GENİŞ ALANDA HİSSEDİLDİ

Özener, 15.28'de, 6.2 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ilk bulgulara gören 20 kilometre derinliğinde olduğunu ifade ederek, sığ, yüzeye yakın bir deprem olması nedeniyle de 400-500 kilometre uzaklıklardan, İstanbul'dan da hissedildiğini kaydetti. Özener, şöyle devam etti: "Bu deprem yüzeye yakın olduğu için daha büyük alana yayılıyor. Ege Denizi, Midilli'inin güneyi için bu büyüklükteki bir deprem normal bir deprem. Olağan bir deprem, oradaki fayların özelliğinden dolayı 6-6,5 büyüklüğünde depremlerin olması gayet doğal. Depremin artçıları olacaktır. Bir hafta, 15 gün, bir ay sürecek artçıları beklememiz doğal. 5-,5,5 büyüklüğünde artçılar gelebilir. Onlara da biraz hazırlıklı olmamız lazım. Vatandaşların da sağ duyuyla hareket etmesi gerekir. Hasarlı binalar olabilir. Vatandaşlara, AFAD'ın uyarılarını dikkate alarak, bundan sonraki süreci geçirmelerini tavsiye ediyorum."

EGE VE MARMARA'DAKİ FAYLAR FARKLI

Bu haberler de ilginizi çekebilir