Derbinin tarihi belli oldu

Güvenlik gerekçesiyle ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu.

Derbinin tarihi belli oldu

Güvenlik gerekçesiyle ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe derbisi 13 Nisan Çarşamba günü oynanacak.
Güvenlik gerekçesiyle 20 Mart'ta oynanamayan ve ertelenen maçın yeni tarihi için Galatasaray ve Fenerbahçe cephesi Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerinde bir araya geldi. 

TFF Başkanı Demirören ile Başkanvekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir ve Ali Dürüst'ün hazır bulunduğu toplantıda, Galatasaray'ı Başkan Dursun Özbek temsil ederken, Fenerbahçe kalabalık bir şekilde toplantıda yer aldı. 

Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile idari menacer Hasan Çetinkaya'nın katıldığı toplantıda Futbol Federasyonu derbinin tarihini 13 Nisan Çarşamba olarak belirledi.

Basın mensuplarına şu açıklamalar yapıldı:

Demirören'in açıklamaları...

"İki kulübümüzü bir araya getirdik. Fenerbahçe 6-7 Nisan diyordu, Galatasaray 28 Nisan'ı istiyordu, derbinin tarihi için 13 Nisan'a karar verdik. Saygıyla karşıladılar, karara olumlu baktıkları için teşekkür ederim"

Özbek'in açıklamaları....

"Daha önce de belirttiğimiz gibi bizim istediğimi tarih 28 Nisan'dı. Fenerbahçe Kulübü de 6 Nisan'da oynamak istiyordu. Her iki tarafın da haklı gerekçeleri vardı. Ama neticede kararı belirleyecek merci Federasyondu. Bu karara iki kulübün de saygı duyması gerekiyor."

Uslu'nun açıklamaları...

"Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbiler her zaman önemlidir, bu derbi ertelenmesi nedeniyle daha da önemli hale geldi. Barış içinde geçecek yılları özledik. İnşallah derbi bunun için vesile olur. Dostça bir karşılaşma olur. Önümüzdeki yıllarda inşallah bunu göreceğiz"


<< Önceki Haber Derbinin tarihi belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER