Derin AKP'de çözülme başladı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Ağustos 25 2019
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "7 Haziran-1 Kasım 2015 tarihleri arasında olanları anlatırsam bazıları insan içine çıkamaz." sözlerinin araştırılması maksadıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komisyon kurulması için önerge verdi. Ağbaba, "Derin AKP'de çözülme başladı. Davutoğlu'nun bahsettiği dönem AKP'nin en karanlık dönemidir." dedi.
Derin AKP'de çözülme başladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 7 Haziran 2015-1 Kasım 2016 tarihleri arasında masum insanları hedef alan terör saldırılarının ve saldırılar ile ilgili bağlantılarının araştırılıp ortaya çıkarılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından verilen araştırma önergesinin gerekçesinde eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran-1 Kasım arasında yaşananlara dair “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok kişi, insan yüzüne çıkamaz." beyanları hatırlatıldı. 

"Davutoğlu’nun sözlerinin öznesi, AKP içindeki kimi yetkili makamlardır" vurgusu yapıldı.

AĞBABA: KARANLIK BİR SIR OLARAK KALMIŞTIR

Önergede kurulacak araştırma komisyonu ile 2015 yılında belirtilen süre aralığında yaşanan gelişmelerin hem güvenlik hem de siyasi boyutunun araştırılacağı belirtildi. 

Önergede, şunlar ifade edildi: “Siyasi tarihimizin en olağanüstü ve en karanlık dönemlerinden biri olan 7 Haziran ve 1 Kasım süreçlerinde yaşanan birçok gelişme bugün halen tam olarak aydınlığa kavuşturulamamıştır. Özellikle Suruç, Ceylanpınar ve 10 Ekim Ankara Gar saldırıları ile ilgili birçok konu kamuoyunun vicdanını sorgulayan karanlık bir sır olarak kalmıştır.”

694 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bu dönemi "Türkiye’nin 1980 sonrası en büyük güvenlik zafiyeti yaşadığı dönem" olarak anıldığını belirtilen Ağababa,  farklı saldırılarda toplamda 694 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti. 

IŞİD'in Türkiye’deki varlığına dikkat çeken rapor ve uyarıların hükümet yetkililerince dikkate alınmadığı belirtilen gerekçede şu ifadelere yer verildi: “7 Haziran ve 1 Kasım süreçleri aralığında yaşanan olağanüstü olaylar

Bu haberler de ilginizi çekebilir