'Derin devlet dini cemaatleri tasfiyeye kararlı görünüyor'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 29 2018
Tarikat ve cemaatlerin hedef alındığını belirten sosyolog-yazar Müfid Yüksel, dini-sembol şahsiyetlerin ve yollarının itibarsızlaştırılıp tasfiye edilme tehlikesiyle karşı karşıya olunduğunu söyledi. Yüksel, açıklamalarında 677 Sayılı Tekke-Zâviyeler Kanunu’nun da kaldırılması gerektiğini belirtti.
Araştırmacı-Yazar Müfid Yüksel sosyal medya hesabı aracılığıyla çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tarikat ve cemaatlerin hedef alındığını iafde eden Yüksel, Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nun kaldırılması gerektiğini de dile getirdi.
Dini-sembol şahsiyetlerin ve yollarının itibarsızlaştırılıp tasfiye edilme tehlikesiyle karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Yüksel, "bir kısım istismarcılar ve çok kötü örnekler gerekçe gösterilerek bu ülkenin/coğrafyanın asırlara varan dini geleneği, ilim/ irfan geleneği karalanamaz" dedi.
"DERİN DEVLET TASFİYEYE KARARLI GÖRÜNÜYOR"
“Türkiye’de derin devlet tüm tarikat grupları ve dini cemaatleri tasfiye etmeye, kökünü kazımaya kararlı görünüyor” ifadelerini kullanan Yüksel, bu durumun kabul edilemeyeceğini söyledi.
“TEKKE-ZÂVİYELER KANUNU KALDIRILMALI”
İmam-ı Gazzali, Abdülkâdir Geylânî, Şah-ı Nakşibend, Mevlâna Abdurrahman Câmi, İmam-ı Rabbani, Mevlâna Hâlid, Seyyid Taha, Sibgatullah El-Arvasi, Ziyaeddin Gümüşhanevi, Bediüzzaman, Abdülhakim El-Arvâsî gibi Sembol-Dini şahsiyetlerin devlet eliyle tasfiyesine asla göz yumulamayacağını kaydeden Yüksel, 677 Sayılı Tekke-Zâviyeler Kanunu’nun da kaldırılması gerektiğini belirtti.
Müfid Yüksel, Tekke ve Dergahların yeniden açılması gerektiğini aktarırken Tekkeleri-Dergahları ve Tarikatları denetlemeye matuf, Osmanlı'daki Meclis-i Meşâyihe benzer, denetim mekanizmasının da kurulması gerektiğini ifade etti.
“DİNİ-SEMBOL ŞAHSİYETLERİN TASFİYESİ KABUL EDİLEMEZ”
Müfid Yüksel sosyal medya hesabı aracılığıyla yapmış olduğu paylaşımda “Dini-Sembol şahsiyetlerin ve yollarının itibarsızlaştırılıp tasfiye edilmesi kabul edilemez. Söylediğ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.İşte yeni MTV rakamları!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü8.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı9.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!10.Van'da korku dolu anlar: Bir mahalleye çığ düştü!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN








