"Derin yapı ustalaştı"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 7 2016
Paylaş
X Post
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, son yaşanan olayları Özgür Düşünce Gazetesi'ne değerlendirdi.

Türkiye'nin korku filmi gibi bir süreçten geçtiğini kaydeden Laçiner, "Tüm kavramlar yer değiştirmiş durumda. Ahlak, dindarlık, güvenlik, hukuk, adalet, demokrasi ve daha pek çok temel kavramla oynandı. Tam bir cadı avı yaşanıyor. Şu dönemde konuşanın başı yanıyor. Benim de yandı. TRT'deki programımı elimden aldılar; sonra Star'daki, ardından İnternethaber'deki köşemi bırakmak durumunda kaldım. Son 1 yılda hakkımda açılan inceleme, soruşturma ve soruların sayısı 80'i aştı. Odamdaki bilgisayarı bile söküp aldılar. Sabahın köründe, sebepsiz yere polis evimi bastı, anlamsız yere 4 gün gözaltında tutuldum ve bundan sonra neyle karşılaşacağımı da tam olarak bilemiyorum." ifadelerini kullandı.
Laçiner'in gazeteye verdiği işte o röportaj:
Yaşadıklarıma ‘onur madalyalarım' diye bakıyorum. Hakikati söyledim, başım derde girdi. Olsun, ziyanı yok. Eğer ülkemizin başının derde girmesine mani olabileceksek, her türlü riski göze almalıyız. Böyle dönemlerde başım derde girmeseydi, o zaman kendimden şüphe ederdim. Bu günlerde başı dertte olmayandan şüphe duyuyorum artık. Bu dönemde ‘hain', ‘paralel', ‘casus', ‘düşman' veya benzeri bir yaftayı hala yemediyseniz kendinizden şüphe etmelisiniz.
DİNİ GRUPLARLA SORUNLAR ARTACAK
17 Aralık sonrası yazdığınız bir yazıda “Ergenekoncular AK Parti-Cemaat kavgası sayesinde yeniden güçlü birer aktör olmayı umuyorlar” diyorsunuz. Şimdi Ergenekon dışarıda.
17 Aralık'tan bir yıl önce AK Parti ile cemaat'in çarpıştırılacağını yazmıştım. Bundan çok daha önce ise Ergenekon davaları sürerken dışarıda ‘Ergenekon 2.0' versiyonunun piyasaya sürüldüğünü belirtmiştim. Yani yaşananlar hiç de tesadüf değil. Derin Devlet, Cemaat ile Milli Görüşçüler arasındaki rekabet-korku damarlarını başından beri biliyorlardı ve buraya oynadılar. Cemaat'in günün sonunda partiyi ve devleti ele geçireceği vesvesesi kulaklara bilinçli ve sist
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kayıtları yok eden başhekim de tutuklandı2.Ekonomi çıkmaz sokağa girince Osman Cevdet Akçay gözünü kapıya dikti3.Mansur Yavaş'ın 'bu böyle gitmez' restine Özgür Özel bakın nasıl karşılık verdi?4.MHP'de İl Teşkilatlarının feshi Bolu ile devam etti! İşte atanan yeni isim5.Gülistan Doku'nun kız arkadaşı da aynı akıbeti mi paylaştı?
6.Serdar Öktem cinayeti: İddianame tamamlandı suç örgütleri ittifak kurmuş7.Gülistan Doku cinayeti: Firari zanlı hakkında kırmızı bülten talebi!8.MHP'deki 'Yönter' tasfiyeleri kamuya uzandı iddiası!9.7.7 ile sarsılan Japonya 8.0'lık yeni bir deprem uyarısı yayınladı!10.Çocuk nüfus oranı tarihin en düşük seviyesinde; yüzde 37'si yoksulluk ve sosyal dışlanma riskiyle karşı karşıya

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kayıtları yok eden başhekim de tutuklandı

Ekonomi çıkmaz sokağa girince Osman Cevdet Akçay g...

Mansur Yavaş'ın 'bu böyle gitmez' restine Özgür Öz...

MHP'de İl Teşkilatlarının feshi Bolu ile devam ett...

Gülistan Doku'nun kız arkadaşı da aynı akıbeti mi ...







